Od prošle godine proširen je broj sekcija u sastavu Karate kluba Konjuh Živinice i to u susjednom gradu Banovićima.Mladi ovog grada zainteresovani su za ovim borilačkim sportom i na samom startu klub je povećao brojnost za 40 članova.

 "Imali smo nedavno polaganje za prve (žute) pojaseve u našoj sekciji u Banovićima, gdje su mladi pokazali solidna znanja, uzahvaljujući našem trenerskom timu i njihovoj želji da napreduju u ovom sportu. Interesovanja ima pa ćemo uskoro pristupiti upisu novih članova u Banovićima", kaže nam predsjednik KK Konjuh mr.Hariz Muratović.

 Osim u Banovićima poznato je da karate sekcije Konjuh postoje još u Bašigovcima, Đurđeviku, Višći, Šerićima i Živinicama, sa oko 250 članova. Na svom prvom ovogodišnjem nastupu karatisti Konjuha na Tuzla Openu osvojili su dvije medalje, Emir Šišić srebrnu i Hamza Muratović bronzanu medalju.Emir Šišić je uvršeten u reperzentaciju BiH i polovinom ovog mjeseca trebao bi putovati na prvenstvo Balkana u Crnu Goru.

 O ovogodišnjim očekivanjima na raznim domaćim i međunarodnim turnirima mr.Hariz Muratović kaže:

 "Mnogo je turnira, ali odabraćemo samo neke jer je poznato da tbog finsijske oskudice ne možemo udovojiti svim željama naših karatista.Idućei vikend je turnir u Velikoj Kladuši i poslaćemo tri naša borca, a pripremamo se i za turnir na Ilidži.Ipak, najviše pažnje pridajemo državnom prvenstvu BiH, gdje se nadamo novim medaljama"./Š.G./

Sa treninga Karate kluba Konjuh-sekcija Živinice
 

Vaš komentar na članak: