-Na prvom Karate kupu «Fojnica 2008» Lukavčani učestvovali sa 6 takmičara, a osvojili gotovo duplo više medalja

    Karate je jedan od najuspješnijih BH sportova, čiji su nas takmičari  više puta obradovali svojim rezultatima i sa najvećih evropskih turnira.I u našoj zemlji turniri za karatiste raznih uzrasta su česti, pa je tako prošle nedjelje održan  prvi Karate kupu «Fojnica 2008», koji je okupio preko 200 takmičara iz Bosne i Hercegovine. 

   Među najuspješnijim na kupu u Fojnici bio je Karate klub Reweus iz Lukavca.Mada je imao samo šest predstavnika na takmičenju u ovom lijepom srednje  bosanskom gradu, Lukavčani su osvojili čak 11 medalja, gotovo dvije po učesniku turnira.Osvojili su  6 zlatnih, 2 srebrene i 3 bronzane medalje, a evo imena uspješnih karatista:

   Zlatne medalje osvojili su Dajana Sušak u kategorijama kate 14-15 godina, kate 16-17 god, borbe 14-15 god. -45 kg. i borbe 14-15 god.+45 kg, zatim Mahir Tinjić kate 8-9 god. i Alma Atić borbe seniorke -65 kg.Srebrne medalje osvojio je Tarik Hanić u kategoriji kate 8-9 god.i kate 10-11 god.Bronzane medalje pripale su Mahiru Tinjiću- kate 10-11 god, Lejli Arapčić kate 14-15 god.i Artanu Hodaju borbe seniori +75 kg.

    Trener KK Reweus Željko Zombra nije krio zadovoljstvo ovako velikim uspjehom svoje male i mlade ekipe:

    «Svi smo sretni zbog ovog uspjeha i napravili smo pravi sportski podvig.Nadam se da će ubuduće biti još ovakvih podviga, jer su svi u Klubu ponosni na neše rezultate iz Fojnice».

     Željko Zombra je apsolvent fakulteta za sport i fizičku kulturu u Tuzli, karateom se bavi 14 godina, nosilac je crnog pojasa 3-dan,reprezentativac je Bosne i Hercegovine,višestruki prvak države i aktuelni prvak svijeta u borbama +78 kg,u WKC asocijaciji.Zombra je od nedavno postao glavni trener Reweusa, a  u Klubu su još tri mlade pomoćne trenerice-Samra Memić, Aldina Đulić i Danijela Sekulić.Klub trenutno broji oko 80 članova svih uzrasnih kategorija i o njihovim uspjesima još će se mnogo čuti!

Lukavački karatisti sa trenerom Zombrom
 

Vaš komentar na članak: