Mada je ljetni period rezervisan za odmore vrijedni članovi Karate kluba Konjuh Živinice ne posustaju.Danas su nakon mnogo uloženog truda i vježbanja organozovana polaganja za razne pojaseve ovog atraktivnog borilačkog sporta.

 Komisju za polaganje sačinjavali su istaknuti karatisti, Hariz Muratović-predsjednik KK Konjuh, te Eldar i Zinet Goletić-treneri.

 "Svi učesnici dnašnjeg polaganja za pojaseve pokazali su vrlo dobra znanja i njihov cilj je ostvaren, tako što su uspješno položenim ispitima osvojili odgovarajuće karte pojaseve", rekao nam je predsjednik Hariz Muratović.

 Danas su žute pojaseve, izeđu ostalih, osvojili braća Adis i Elvis Šarić i Namik Trumić.Adis i Elvis će od nove školske godine u V, odnosno IV razred, dok će Namik u II razred.

 "Drago mi je što je naša upornost nagrađena današnjim osvajanjem žutog pojasa, koji će nas podsticati da i dalje napredujemo", kaže nam zadovoljni Adis.

 Ajla Ćasurović danas nije polagala za osvajanje novog, ovoga puta semeđeg pojasa:

 "Do sada sam učestvovala na šest takmičenja, a pripremam se za polaganje smeđeg pojasa i taj ispit će se organizovati krajem narednog mejsesca.Nadam se da ću biti uspješna", kaže nam Ajla./Š.G./

Detalj sa današnjeg polaganja-duo plavi pojasevi

Članovi komisije Eldar, Hariz i Zinet
 

Vaš komentar na članak: