Juče  je u  Sportskoj dvorani  MSŠ u Kalesiji  održano  prvo takmičenje otvorenog prvenstva u karateu u organizaciji Karate kluba “Sigma”.  Takmičenje je održano u karateu  za uzrasne kategorije djeca od 8 do 13 godina, kadeti i juniorke, kate i borbe pojedinačno  i ekipno.

   Na ovom takmičenju učešće je uzelo 350 takmičara iz 15 kluba sa područja Tuzlanskog  kantona, gdje su zapažen nastup imali i  članovi Karate kluba “ŠOTOKAN” Živinice, za koji je nastupio  21 takmičar u borbama i to u devetnaeset različitih kategorija.Karatisti „Šotokana“ postigli su slijedeće rezultate:

  ZLATNE MEDAJE:

  Arnel Rakovac-dječaci 10 godina  -37 kg,  Anes Kalajevac-dječaci 10 godina – 32 kg,
Emina Šljivić- djevojčice 10 godina – 35 kg, Emina Bešić-djevojčice 10 godina -35 kg, Eldin Dedić-kadeti -57 kg i Amir Islamović-kadeti -63 kg.

  SREBRNE MEDALJE:

  Maid Bajrić – dječaci 11 godina  – 42 kg, Muhamed Bešić- dječaci 11 godina +50 kg, Hidajet Bojić – dječaci 13 godina  + 63 kg, Edin Halilčević-kadeti -70 kg, Besim Beširović-
dječaci 12 godina -42 kg i Halid Selić-dječaci 12 godina -42 kg.

  BRONZANE MEDALJE:

  Maida Bošnjaković –kadetkinje +54 kg, Ismet Bojić-dječaci 13 godina +63 kg, Midhat Salihović-kadeti – 63 kg, Samir Bašić-kadeti -52 kg, Mahir Salihodžić-dječaci 12 godina -45 kg, Fahrudin Derviševi – dječaci 10 godina +37 kg,  Aljo Rahmanović- dječaci 12 godina  +50 kg i Hanifa Bulić-djevojčice 11 godina -40 kg.

   Nakon velikog uspjeha predsjednik KK „Šotokan“ Živinice Ahmo Bojić je rekao:

  „Nastup na turniru „Kalesija open 2011“ bio je veoma uspješan za članove našeg kluba.Osvojili smo  20 medalja, od čega po šestr zlatnih i srebrnih i  8 bronzanih i po broju osvojenih medalja smo među prva tri kluba, što je zaista dobar rezulzat. S obzirom  na veliki trenerski potencijal koji posjedujemo,  da su tu vrhunski majstori  Elvir Talović i Alen Hodžić, osvajači medalja sa evropskih i svjetskih takmičenja,   dio svog bogatog iskustva stečenog na međunarodnim borilištima uspješno  prenose na mlađe takmičare“.

  Svakako vrhunske rezultate postizao je i Ahmo Bojić, osvajač medalja sa internacionalnih turnira, koji takođe svoja znanja prenosi na mlađe generacije pa ni rezuotati ne izostaju.Očekuju se novi uspjesi, a prvi test je na redu već 21.maja, kada se održava  takmičenje u Doboj Istok   i  4. juna  slijedi “Konjic open”./Š.G./

Osvajači medalja

Uskoro nove medalje iz Konjica i Doboj Istoka
 

Vaš komentar na članak: