U subotu je u Tuzli održan XIII TK-a Open, otvoreno prvenstvo Tuzlanskog kantona u karateu. Nastupilo je 1.050 takmičara sa 92 karate kluba iz 6 zemalja, kao i Nacionalne selekcije Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

  Turnir je zvanično  proglasila otvorenim Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof.dr. Nađa Avdibašić Vukadinović. Ispred Grada domaćina obratio se Načelnik Općine Tuzla g. Jasmin Imamović.

  Za  Karate  klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u borbama u 7  različitih kategorija. Naši takmičari su radili u 2 finalne  borbe i pet poufinalnih borbi osvojili 1 zlatnu,1 srebrenu i 2 bronzane medalja.

  ZA KARATE  KLUB  “ŠOTOKAN” ZLATNU MEDALJU JE OSVOJIO Tursunović Husein  12 godina plus  50 kilograma,srebrenu medalju je osvojila Emina Bešić 11 godina  minus 40 kilograma i bronzane medalje su osvojili Rahmanović  Aljo 14 godina minus 63 kilograma i Rakovac  Arnel 11 godina minus 40 kilograma.

  Za Karate klub ŠOTOKAN su još nastupili Pašić Belma, Selić Halid, Bojić Hidajet,  Dervišević Fahrudin,  Dedić Adi, Bašić Samir, Halilčević Azur i
Bajrić Maid.

  Rezultati koje ostvaruju  naši takmičari pokazuje da se kod nas u klubu  radi kvalitetno i da trenerski tim veoma dobro prenosi svoje bogato takmičarsko iskustvo stečeno na domaćim i međunarodnim borilištima na mlađe takmičare.Nadamo se da će mo nastaviti sa ovako dobrim rezultatima i da  pokušamo ponoviti prošlogodišnji uspjeh sa osvojenih preko 110 medalja.

  Pred nama su pripreme za nastup na međunarodnom takmičenju koje se održava 24.marta  u Sarajevu „ILIDžA OPEN 2012“ , koje je izuzetno jako takmičenje  gdje učešće uzima preko 80 klubova i nekoliko državnih selekcija iz okruženja.Nadamo se da će naši takmičari ponoviti prošlogodišnji uspjeh i da će u naš grad donijeti još dobrih rezultata./Predsjednik Kluba Šotokan Ahmo Bojić/

Takmičari Šotokana na Tuzla openu
 

Vaš komentar na članak: