Od 5. do 9. oktobra u Madjarskom gradu Gyoru održano je Prvenstvo Evrope karate federacija WUKF, za djecu kadete i juniore.Na turniru je nastupilo oko 1500 takmičara iz 43 evropske karate federacije.

  Boje Bosne i Hercegovine ispred kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac branili su Amir Ejubović,Hamza Čajić i Mensur Đozić,koji su ostvarili odlične rezultate na ovom jakom karate takmicenju, čime su zadržali kontinuitet dobrih rezultata sa evropskih i svjetskih prvenstava, koje ovaj klub redovno postiže i svoju državu prikazali u najboljem  svjetlu.
 
  Srebrenu medalju i titulu viceprvaka Evrope u borbama ekipno kadeti, ponio je Amir Ejubović /slika na naslovnici/, koji je u ekipnom dijelu takmičenja prošao bez poraza, sa 4 ubjedljive pobjede nad predstavnicima Poljske,Engleske,Mađarske i Rumunije, dok je sa predstavnikom Ukrajine odigrao neriješeno.

  U pojedinačnom nastupu, u konkurenciji preko 40 takmičara, Amir Ejubović je pobjedama nad predstavnicima Češke, Mađarske i Rusije uspio se plasirati među 8 najboljih, nakon čega je u četvrtom krugu zaustavljen u borbi za medalju od predstavnika Italije.

  Odličan nastup prikazao je i Hamza Čajić, koji se pobjedama na predstavnikom Njemačke i Ukrajine plasirao  među 8 najboljih, nakon čega je takođe poražen u borbi za medalju od drugog predstavnika Ukrajine.

  Mensur Đozić je u veoma teškoj borbi u prvom krugu zaustavljen od predstavnika Bjelorusije./Prss ORKKA/

Uspjeh karatista BiH
 

Vaš komentar na članak: