Karate klub "ŠOTOKAN" Živinice je osnovan 20.12.2006.godine i u svom početku je brojao preko pedeset članova svih uzrasta.Za proteklih pet godina osvojili su preko  200 medalja, što je veliki uspjeh s kakvim se malo ko može pohvaliti!

  Danas Karate klub Šotokan Živinice broji preko 100 članova,  ima tri majstora crni pojas 1 dan, 20 majstorskih kandidata 1 kyu, preko 30 plavih pojaseva i preko 70 članova koji su nosioci žutog, oranž i zelenog pojasa.

  U KK" Šotokan" rade vrhunski majstori, kao što su Ahmo Bojić majstor crni pojas 1 dan, juniorski i seniorski prvak Bosne i Hercegovine borbe ekipno, vice šampion BiH u borbama laka kategorija i osvajač mnogih turnira turnira.

  Elvir Talović, majstor crni pojas 1 dan, član reprezentacije BiH od 2000. do 2005. godine, osvajač evropskih, mediteranskih i balkanskih medalja i prvak države pet godina,suduja u Karate savezu BiH za kate i borbe. Bi je sportista općine Živinice 2 godine i sportista Tuzlanskog kantona, a bio je i u užem izboru za sportistu BiH.

  Alen Hodžić, majstor crni pojas 1 dan, član reprezentacije BiH od 2000. do 2005. godine, osvajač preko 70 medalja, među kojima 3. mjesto na svijetu u borbama junuiori,osvajač zlatnih medalja na balkanskim i mediteranskim igrama,prvak države u poluteškoj kategoriji, suduja u Karate savezu  BiH za kate i borbe.

  Trener Ahmo Bojić isitče da su i ove godine takmičari  Šotokana počeli osvajati veliki broj medalja:

  "U ovoj godini članovi KK "šotokan" Živinice su osvojili 30 medalja, a najznačajnije su medalje sa "TK OPEN 2011"- 5 medalja i 3 medalje sa međunarodnog takmičenja koje je održano proteklog vikenda u Sarajevu, u organizaciji KK"ŠAMPION" Ilidža, gdje su nastupili takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Ukupono je nastupilo 850 takmičara iz 68 klubova. Članovi Šotokana su radili vrlo  dobro, što pokazuju i medalje koje su donijeli u naš grad.Pred nama su još neka veoma teška takmičenja u Banja Luci i Vitezu  i nadamo se da ćemo i tamo pokazati svoj kavalitet i ponovo doći do odličja"./Š.G./

ORKKA OSVAJALA MEDALJE U SUBOTICI

  U nedjelju je u Domu sportova "Dudova šuma" u Subotici održan 12. po redu medjunarodni karate turnir pod nazivom "Super enpi cup 2011".Na turniru je ucestvovalo 1350 takmicara iz 105 klubova koji su dolazili iz 11 drzava i to:Srbije,BiH,Slovenije,Rumunije,Slovacke,Madjarske,Makedonije,Njemacke,Poljske,Crne Gore,Austrije.

  Prema riječima trenera Željka Zombre Klub borilackih sportova "ORKKA" Lukavac je imao 3 predstavnika,koji su osvojili ukupno 4 medalje i to jednu zlatnu,jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

  Zlatnu medalju osvojio je Cajic Hamza u kategoriji borbe djecaci 2000-2001 godiste +35 kg. Cajic je u prvoj borbi bio bolji od sunarodnjaka iz Brckog rezultatom 6:0,u drugom kolu bio je bolji od Rumuna 6:0,u trecem kolu je slavio protiv takmicara iz Srbije rezultatom 4:0 i u finalnoj borbi Cajic Hamza je porazio finalistu iz Slovacke rezultatom 6:1.

  Srebrenu medalju osvojio je Denis Kurtic u kategoriji borbe seniori apsolutna kategorija.

  Bronzanim medaljama okitili su se takodjer Denis Kurtic u kategoriji borbe seniori -78 kg i Cajic Hamza u kategoriji kate djecaci 2000-2001 god.
Bitno je spomenuti i nastup Emira Cosickica koji se u veoma teskoj seniorskoj konkurenciji u katama plasirao u finale u zauzeo 5 mjesto./Press Orkka/

Najbolji karatisti na pobjedničkom postolju

Takmičarska ekipa Šotokana na Ilidži

Članovi ORKKE na parketu u Subotici
 

Vaš komentar na članak: