Zima i zimski raspust prolaze bez snijega, čime je djeci uskraćena radost doživljaja na bijelom pokrivaču.Zato umjesto na snijegu djeca raspust provode učlanjenjem u raznim sportovima, zavisno od toga šta ko voli.

  Samra Demirović je učenica V razreda i za nju nije bilo dilema, jer  je od prpošle godine zavoljela karate i za sebe je izabrala taj sport, a evo i zašto:

  «Volim da se borim na sportski način, pa mi nekako katrate izgleda sasvim dobro.Prve godine radili smo kate i uspjela sam stići do žutog pojasa, a krajem ovog mjeseca polagaću ispit i za oranž pojas», priča nam Samra.

  Kada položi ispit za sticanje oranž pojasa Samra će početi vježbati borbe, pa će se tako početi pripremati za prava sportska natjecanja.Ona je odlična učenica od prvog razreda osnovne škole, a osim karatea voli pjevati u horu, te je imala više nastupa na školskim  manifestacijama.Član je novinarske sekcije i ukoliko zavoli novinarstvo kao karate, naš portal bi  uskoro mogao dobiti vrijednog saradnika.

  O svom sportskom idolu Samra Demirović ističe da je to Denis Muhović:

  «Denis je više puta bio državni prvak u karateu, imao je uspjeha na međunarodnim takmičenjima i svojim primjerom uzor je mlađim karatistima»!/Š.G./

Samra Demirović-uskoro pojas boje "oranž"

Vaš komentar na članak: