Uprkos  nedostatku sredstava takmičari Karate kluba Konjuh osvajaju najsjajnija odličja na domaćim i  stranim trunirima.Tako je proteklog vikenda na 11.internacionalnom prvenstvu za djecu, kadete i juniore Osijek-Open, KK Konjuh osvojio dvije zlatne medalje.Osijek je okupio 450 takmičara iz Srbije, Mađarske, BiH i Hrvatske.

    Međutim, nije samo Osijek donio zlato živiničkim karatistima.Predsjednik  Konjuha Hariz Muratović ocjenjuje ovogodišnje nastupe:

   „Tokom  nepunih pet mjeseci ove godine nastupili smo na pet turnira i zadovoljni smo postignutim rezultatima!Osvojili smo 5 zlatnih medalja i dvije bronzane, dok je još 4 naša takmičara bilo u borbi za medalju. Nastavljamo stručnim radom postići što bolje rezultate, imamo oko 300 članova u sekcijama Živinice, Bašigovci, Šerići Višća, Đurđevik, Stupari i G.Živinice. Radi postizanja što boljih rezultata odabrali smo iz svih sekcija najbolje karatiste i s njima radimo jednom sedmično u gradskoj dvorani u Živinicama.Za 22.maj zakazano je prvenstvo Tuzlanskog kantona u Doboj Istoku pa se nadamo da ćemo osvojiti više medalja, jer će zbog blizine prvenstva nastupiti više našuh takmičara“.

   Takmičarska sekcija broji 37 članova i predvodi je trener Denis Brčaninović, profesor tjelesnog odgoja i sporta. Osim ove reprezentativne selekcije kluba vodi i sekciju Šerići, u kojoj imaju dva takmičara, osvajača zlatnih medalja.

   „Za sada najbolje rezultate postižu Edina Nuhanović i Samed Tursunović, koji su članovi sekcije Šerići.Iz Osijeka su donijeli dvije zlatne medalje i to je veliki uspjeh našeg kluba, s obzirom na veliki broj učesnika i jaku konkurenciju. U sekciji smo okupili 37 najboljih karatista s područja naše općine i 22.maja mnogi od njih će učestvovati na prvenstvu TK, tako da ćemo znati koliko su naučili iz ove borilačke vještine“.

  Edina Nuhanović je učenica VI razreda Osnovne škole Šerići, a na turniru u Osijeku imala je četiri borbe u kategoriji djevojčice do 55 kg.  i sve je riješila u svoju korist, da bi i protivnicu u finalu pobijedila 3:0.O svom uspjehu kaže:

  „Ovo mi je prvo takmičenje van BiH, tako da sam zadovoljna postignutim, pogotovu što su me odvraćali da se ne takmičim zbog povrede.Moja želja za uspjehom je nadjačala pa sam tako, iako s povredom, osvojila zlaznu medalju“.

   Edina je  ovu godinu započela velikim uspjesima. Na TK Openu 28.februara osvaja bronzanu medalju, na internacionalnom prvenstvu Ilidža 27.marta osvaja zlatnu medalju, da bi 24.aprila, takođe na međunarodnom turniru Vitez Open postala vlasnica još jednog zlata.

  Samed Tursunović je takođe postigao zapažene rezultate, a takmiči se u kategoriji dječaci borbe do 45 kg. Na TK Openu osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju, na Vitez Openu osvaja zlatnu medalju, kao i Osijek Openu.

  „Zadovoljan sam ovogodišnjim rezultatima, posebno na Osijek Openu, jer sam prije finala imao čak pet borbi.Svog protivnika u finalu sam pobijedio 7:1 i tako sam zasluženo stigao do zlata.Nadam se da ću ove godine imati još dobrih rezultata“.

   Osim Edine Nuhanović i Sameda Tursunovića blizu osvajanju medalja na TK Openu bili su Belmin Jusić, Džanan Suljić, Hamza Muratović i Šaban Salkanović. Ovi mladi takmičari mnogo obećavaju, pa već iz Doboj Istoka možemo očekivati nove medalje za KK Konjuh!

    Za rad s karatistima angažovan je stručni kadar  trenera karatea- Zinet Goletić, Eldar Goletić, Denis Brčaninović, Džemal Hodžić i Besim Duraković.( Na naslovnici Samed i Edina sa trenerom Brčaninovićem). /Š.Gadžo/

Takmičarska sekcija Konjuha, sa trenirma Goletićem i Brčaninovićem, te predsjednikom Muratovićem
 

Vaš komentar na članak: