Karate klub Konjuh i ove godine nastavalja intenzivne pripreme za predstojeće domaće i međunarodne turnire. Zahvaljujući sistematskom radu povećava se i broj članstva, a uspjesi kluba su doprinijeli da sve veći broj mladih dolazi u redove bivših državnih prvaka. Predsjednik i šef stručnog štaba Konjuha mr.Hariz Muratović isiče kako se aktivnost kluba širi i na susjedne općine Kladanj i Banoviće.

 
 "Poznato je da mi imamo sekcije u osnovnim školama Šeriči, Donja Višća i Bašigovci, te Stuparima u općini Kladanj i Banovićima. Brojimo oko 250 članova, imamo dobru infrastrukturu i sigurno će taj broj još rasti. Redovno treniramo u Drugoj osnovnoj školi i Gradskoj dvorani, gdje je na okupu takmičarski dio naše karate porodice. Čekaju nas i ove godini razni turniri i nastojaćemo ponovo stići do novih medalja".
 
 Sve je veći spisak karatisti Konjuha koji su se prošle godine okitili medaljama sa internacionalnih, državnih ili kantonalnih turnira. To su Ahmet Mujčinović, Nermin Buševac, Hamza Muratović, Edina Nuhanović, Samed Tursunović, Lejla Muratović, Cvijan Salihović, Edin Zukić, Tarik Halilović, Emir Šišić i Luka Banović.
 
Talenti za nove medalje
 
 O očekivanjima tokom ove godine trener takmičarske ekipe mr.Denis Brčaninović, vlasnik crnog pojasa drugi dan,  kaže:
 
 "Redovno treniramo u Gradskoj dvorani i pripremamo se za državno prvenstvo za kadete, kao i druga takmičenja koja počinju već narednog mjeseca. Odabrali smo 30 najboljih karatista, koji vrijedno rade i nadamo se da će ove godine postizati još bolje rezultate. Klub se uglavnom samofinansira, tako da nismo u mogućnosti posjetiti sve turnire koje bi željeli, a ovo se posebno odnosi na naše karatiste koji imaju potencijala za reprezentaciju, ali Karate savez BiH nema mogućnosti da finasira njihova učešća na prvenstvima".
 
 Edita Džinić takođe redovno trenira i želja joj je da se ove godine okiti medaljama:
 
 "Dobro je što nam se trenizi organizuju uveče tako da možemo uskladiti svoje školske obaveze. Svi u takmičarskoj ekipi nastojimo dobrim radom postići što bolju formu i doprinijeti uspjehu našeg kluba, pa se nadamo i više medalja ove godine". 
 
 Od velike pomoći klubu je pomocni trener Aldina Brčaninović, zadužena i za pripremanje takmičara u katama. Nosilac je crnog pojasa 1 dan, a već dvije godine je licencirani kantonalni sudija. O radu u klubu kaže:
 
Više interesovanja za kate
 
 "Ranije nismo imali baš mnogo zaiteresovanih za takmičenje u katama, ali u posljednje vrijeme se javlja sve veći broj interesanata, što mi je mnogo drago. Kao licencirani sudija redovno se odazivam za sudenje na turnirima, jer mi je želja da i tu napredujem, tako da naš klub ima sve više i sudaca, što je takođe važno za jedno ozbiljno sportsko društvo kakvo je naše".
 
 Karate klub Konjuh ima niz uspješnih trenera, od kojih su mnogi bili šampioni, a zahvaljujći sportu završili su visoke škole ili su na putu da ih okončaju. Trenri KK Konjuha su mr.Hariz Muratović, šef stručnog štaba, Zinet Goletić, mr.Denis Brčaninović, Eldar Goletić, Džemal Hodžić, Besim Duraković, kao i pomoćni treneri Aldina Brčaninović i Edin Edo Trumić./Š.Gadžo/
 

Takmičarska ekipa karatista Konjuha
 

Vaš komentar na članak: