Bend KARMA GURU iz Tuzle je 10. i 11. ovog mjeseca ostvario zapažene nastupe u Srbiji na Gitarijadi u Ratkovu. Iako su im to prvi nastupi u tom dijelu Balkana momci su ih odradili jako dobro što pokazuje i ostvareni rezultat na takmičarskom dijelu festivala.

  GURU je osvojio drugo mjesto na finalnoj večeri festivala sa samo jednim bodom razlike od prvoplasiranog benda Putrid Blood iz Šida. Mnoge pohvale na račun muzike, scenskog nastupa te profesionalnog pristupa čitavoj priči za KARMA GURU nisu izostale ni ovaj put, kako od strane organizatora i publike tako i od novinara koji su prisustvovali Gitarijadi.

  Pored ovogodišnje pobjede na MarsMoonFest-u održanom u Slavonskom Brodu (HR), kvalifikacija u polufinalni krug JaegerMusicNight-a ’12. (BIH) ostvareno drugo mjesto na Gitarijadi u Ratkovu (SRB) predstavlja samo još jedan u nizu dobrih rezultata ovog mladog i veoma ambicioznog benda.

  Gitarijada u Ratkovu je prvi put održana 1974. godine, i predstavlja kulturnu manifestaciju muzičkog karaktera koja se održava jednom godišnje. Tokom ’90.-tih Gitarijada je bila samo pojam iz prošlosti, ali uz entuzijazam članova Kulturno Edukativnog Centra u Ratkovu ona svoje ponovno rođenje dobiva 2005. godine.

  Ove godine je Gitarijada, pored osam DEMO bendova, ugostila i Gobline, Piknik/Horor Piknik, Grete, Kolaps, Pry i Osmi dan.

Vaš komentar na članak: