Košarkaški klub Milenium iz Živinica započeo je novu takmičarsku sezonu. Poznato je da ovaj klub okuplja najmlađe kategodije sportista, gdje stručnim radom nastoje pripremiti talente za velike klubove.Jedan od trenera u Mileniumu je i Jasmin Brčaninović, profesor tjlesnog odgoja i sporta.

  „U klubu se radi  s najmlađim kategorijama talenata košarkaškog sporta.Pioniri i juniori uspješno igraju u Regionalnoj ligi mladih Tuzle, a tu je na okupu i škola košarke sa najmlađima. Mnogi od njih su već pokazali talenat pa, iako su pionri, konkurišu za prve košarkaške ekipe, kakav je slučaj sa Agićem  koji je počeo igrati za prvi tim Litve iz Banovića.Inače, osim djece iz Živinica u klub rado dolaze i učenici iz susjednih gradova, čiji su roditelji prepoznali kvalitet našeg rada i upisuju djecu u Milenium“, ističe trener Brčaninović.

  U prvom kolu nove prvenstvene sezone pioniri Mileniuma igrali su protiv tuzlanske Slobode i pružili snažan otpor, izgubivši  tijesnim rezultatom 43:45.Na kraju sezone, prognoziraju u klubu, pioniri bi mogli zauzeti najmanje 2.mjesto na tabeli.

  Dresove Mileniuma u novoj sezoni nosiće slijedeći mladi košarkaši:Adi Padžić, Milan Filipović, Mujo Jakubović, Seid Gušić, Vedad Agić, Belmin Nukić, Mirel Kalajevac, Adnan Aljić, Ibrahim Mujičić, Alan Adrović, Anel Hajrić, Elmedin Dedić /kapiten/, Kenan Zoletić, Mirhad Šišić i Ramo Mršić./Š.G./

Mladi košarkaški talenti Mileniuma
 

Vaš komentar na članak: