Čarolija košarke je projekat koji je grupa košarkaških trenera, u nedjelju,  realizovala u Gradskoj dvorani. Projekat je zamišljen tako da djeca uzrasta od 9 do 13 godina igraju, takmiče i druže sa svojim vršnjacima. Kao takmičari bili su prijavljeni članovi KK"MILLENNIUM", te ostala djeca koja su imala priliku dobiti informaciju vezanu za projekat.

  Realizacija projekta je tekla uz pomoć KK"MILLENNIUM" Živinice koji pomaže već drugi projekat u tekućoj godini (prvi je bio: KADET KUP za Osmana i ostalu našu djecu). Kao generalni sponzor projekta i glavni pokrovitelj je bila Omladinska Banka Fondacije Tuzlanska zajednica, a pored ove fondacije podršku su nam dali i d.o.o. SEZIX KOMPANI Živinice i ORLANDO bazeni Živinice. Ovom prilikom voditelj projekta Mirnes Muminović je istakao:

"Definitivno smo pokazali da su nam djeca i rad s njima na prvom mjestu. Ovaj projekat je imao za cilj promovisati košarku i sport uopšte. U okviru projekta, dječaci su imali priliku družiti se i takmičiti sa svojim vršnjacima. Učešće je uzelo 55 dječaka uzrasta od 9 do 13 godina, te su im podjeljene majice diplome za najuspješnije u pojedinačnom takmičenju, takmičenju u parovima i nagrada za najboljeg trojkaša. Pored mene u projekat su bili uključeni Mirza Memić, Nedim Zukić, Denis Meštrić, Ado Korkutović i dr. Drago mi je što smo pored KADET KUP-a za Osmana ponovo pokazali da se sa dobrom voljom može napraviti sve što se zamisli. Još jednom bi se osvrnuo na KADET KUP i istakao da smo jako ponosni da smo organizovali jedan onakav turnir. U narednom periodu ćemo se još više posvetiti približavanju košarke djeci i kroz upise u školu košarke dati priliku novim dječacima i djevojčicama da se s nama druže kroz treninge, putovanja i takmičenja".

  Što se tiče daljih planova u KK"MILLENNIUM" rekao nam je Mirza Memić koji je angažovan i kao direktor kluba:

  "Evo moglo se viditi da nastojimo učiniti sve kako bi djeca došla u sportske sale i počela se baviti korisnim stvarima u svrhu poboljšanja zdravlja tijela i uma. Neopisiva je radost viditi ovoliko dječaka koji se bez ikakvog opterećenja takmiče i zabavljaju, a da posle svakog nastupa jedni druge pozdravljaju. Mi u KK"Millennium"- u radimo sve kako bi se djeca osjećala zadovoljnom i kako bi im sport postao i ostao način življenja. Već je poznato da naša seniorska ekipa, ove sezone, nastupa u okviru A2 ligi BiH. Moramo se pohvaliti da smo imali uspiješan debi i u Odžaku porazili favorizovanu ekipu domaćina. U narednom periodu nam ostaje da osiguramo finansije za nesmetano odigravanje sezone. Već su zainteresovanost pokazali određene firme od kojih je trenutno aktuelan Marketi ADEN koji su jedini živinički brend. Nadamo se da ćemo značajniju podršku imati od Općine Živinice"./Press KK Millennium/

Mladi košarkaši Millenniuma

Direktor Millenniuma Mirza Memić sa talentima kluba

 

Vaš komentar na članak: