Večeras su košarkaši KK Živinice 78 DIno kafa postigli važnu pobjedu protiv ekipe Iskre iz Bugojna. Nakon dosta dramatične i neizvjesne završnice domaći su ipak slavili ubjedljivim rezultatom 74:61 (43:33).

  Najteži period igre za domaćine bila je sama završnica u posljednjoj četvrtini utakmice. Mada su u jednom trenutku imali i 14 koševa razlike u svoju korist, gosti iz Bugojna uspjeli su iskoristiti opuštenost domaćih i 3 minuta prije kraja rezultat je bio svega 63:60 za Živinićane.

 Od tada pa do kraja utakmice igru u svoje ruke preuzima još nedovoljno oporavljeni Admir Aljić /slika na naslovnici/ i postiže pogodtke za 65:60, a zatim još 4 koša iz slobodnih bacanja, da bi u samom finišu zakucavanjem Adnana Đulovića domaći potvrdili pobjedu, koja je u jednom trenutku visila o koncu.

 "Sve je dobro počelo, imali smo solidnu razliku u prvom dijelu, ali se pokazalo da moramo cijelu utakmicu igrati na sigurno, bez opuštanja.Ipak, na kraju smo se izvukli i postigli značajnu pobjedu", kaže nam trener  Mario Sović

   Ekipa KK Živinice 78 Dino kafa igrala je u slijedećem sastavu: Košpić 3, Korkutović 7, Taletović 5, Brčaninović 11, Meštrić 2, Aljić 23, Ahmetović, Imamović 8, Zukić, Mušanović 5 i Đulović 10./Š.G./

Vaš komentar na članak: