Mlade selekcije košarkaša KK Živinice 78 Dino kafa nagrađene su prošle subote novim dresovima i u ekipama je zadovoljstvo što sada imaju novu opremu. Prema riječima trenera mladih selekcija među  igračima vlada prava sportska atomosfera:

 "Prvo da kažem da smo posljednju opremu primili u sezoni 2006/2007. godina,koja je uz svo čuvanje zaista mnogo oštećena i ostarila.Mislim da ovaj potez nacelnika Muratovića je za svaku pohvalu. Djeca su oduševljena i sada rade sa jos vecim zalaganjem i trudom. Ovim putem u ime svih dječaka iz mlađih kategorija zahvaljujem se na ovom gestu vrijednom pažnje".

 Mlađe selekcije se takmiče u ligi Reginalnog Košarkaškog Saveza Tuzla.Sezona je tek na početku i za očekivati je dobre rezultate:

 " Za sada učestvujemo sa polovičnim uspjehom, što i nije neobično,jer je konkurencija zaista prejaka.Osim KK Slobode Tuzla,još su tu i ekipe iz cijelog našeg okruženja, na sjeveru do nama prijateljskog KK Brčkog do na jugu KK Kladnja, a tu su još ekipe Srebrnika, Gračanice, Kalesije, Lukavca i još  tri ekipe iz Tuzle, pa i naše komšije iz Mileniuma. Nastojimo svake sezone predstaviti našu košarku u što boljem izdanju, pa se nadamo da će tako biti i ovoga puta".

  Prošle nedjleje u novim dresovima po prvi puta zaigrali su i pioniri, a u Gradskoj dvorni opasni protivnik bio je tuzlanski Silver king.Za KK Živinice 78 Dino kafu nastupili su Dino Bojagić, Hariz Fejzić, Ahmet Muratović, Emin Abadžić i ostali.Dino Abadžić ističe kako je utakmica bila borbena i neizvjesna do kraja:

  "Igralo se protiv teškog protivnika i rezultat se često mijenjao u korist jedne ili druge ekipe.Ipak, Tuzlaci su imali više sreće i u uzbudljivoj završnici pobijedili su nas dva koša razlike.Preostaje nam da se popravimo u narednom kolu"./Š.G./

 

Pioniri KK Živinice 78 Dino kafa u novim dresovima
 

Vaš komentar na članak: