Ski centar Karaula kod Kladnja danas je posjećenija nego obično.Snježni pokrivač je prethodne noći znatno «popločao» skijašku stazu  dugu 1.100 metara.Osim Kladnjaka, stigao je i veći broj ljubitelja zimskih sportova s područja Tuzlanskog kantona i šire.Novi snijeg popraviće posjećenost ski-centru na Karauli, jer je prethodni zimski period obilježen bez snježnih padavina.

  Pojedinačna karta za jednu vožnju ski-liftom za odrasli košta  3 KM, dok je za djecu marku manje. Dnevna karta košta 14 maraka , za djecu 12 KM . Također u ponudi se nalaze i sedmodnevne karte u iznosu od 84 KM.Prema riječima Nijaza Rustemovića, učitelja skijanja, među mladima postoji  veliko interesovanje za ovladavanjem  skijaških vještina, te su za te potrebe organizovali školu skijanja.

  Ako je suditi po informacijama koje stižu iz Meteo BiH, bit će još  snijega, koji će popraviti cjelokupnu sliku zimskog centra na Konjuhu.Zato Kladnjaci očekuju da će ovog vikenda, ali i narednih dana, imati znatno više gostiju nego kada nije bilo snijega./Š.G./

Skijalište na kladanjskoj Karauli
 

Vaš komentar na članak: