Danas je na Baričkom gaju održana neobčina manifestacija, koja je okupila članove Kluba šećerlija iz Tuzle i domaćine Barica, koji su organizovali sadržajan kulturno-zabavni program.Poveća grupa Tuzlanki stigla je autobusom, a sa sobom su poveli estradnog umjetnika Safeta Dedajića, dok je domaćin goste počastio lijepom izvornom muzikom uz saz Abduselama Zoletića.

  «Program smo obogatili na taj način što smo iz Šerića pozvali Modračke mornare, iz Suhe muzičare, koji su pratili pjevače, dok su domaćini, osim izvorne muzike, imali obavezu pripremiti tradicionalna narodna jela i poslastice», kaže nam predsjednik Savjeta MZ Barice Zijad Puzić.

  Predsjednica Kluba šećerlija iz Tuzle Šemsa Hadžiavdić  prijatno je iznenađena dočekom na Baričkom gaju:

  «Naš Klub osnovan je prije 11 godina, osnovni cilj je druženje, davanje duhovitih odgovora, širenje prijateljstva, tako da se nadamo da ćemo od danas biti brojniji i da ćemo imati još više članova.Redovno nas prati RTV Slon i daje značajan doprino ostvarivanju naših programskih zadataka.Žene Barici i aktivisti ovog mjesta pripremili su nam nezaboravan doček, ništa nam nije nedostajalo za lijepo druženje, a i vrijeme nam je bilo naklonjeno».

  Predsjednica Organizacionog odbora za druženje na Bričkom gaju Senija Puzić rekla nam je da je u mjestu vladalo veliko interesovanje za ovaj vid aktivnosti i da su žene pripremile toliko jela i poslastica da bi mogle ugostiti još toliko  tuzlanskih Šećerlija.

  Gosti i domaćini lijepo su se družili, uz muziku, folkor, pjesmu, razne dosjetke i šale, a uz to, nije manjkalo jela i pića.Za ovu priliku vrijedna kafe-kuharica Senada Siočić skuhala je i podijelila preko 300 kafa, dok smo od Mevle Puzić saznali da je na švedskom, ili bolje reći Konjuhovom, stolu bila na raspolaganju bogata trpeza!/Š.Gadžo/

Gosti dočekani toplim napitkom

Šerićki mornati dobro se snašli i na travi

Trava na Bričkom gaju nije smetala ni tuzlanskim Šećerlijama

Neumorni su bili i muzičari iz Suhe

Svi su bili zadovoljni velikim izborom tradicionalnih bosanskih jela

Obostrane riječi zahvalnosti i dobrodošlice od Senije i Šemse

 

Vaš komentar na članak: