Komisija Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, juče je objavilo konačnu listu kandidata kojima su odobrene stipendije. Riječ je o studentima i učenicima iz reda boračke populacije, koji su aplicirali za dodjelu stipendija za školsku 2012/2013.godinu.

 
 Konačna  lista redoslijeda studenata i učenika iz reda boračke populacije za dodjelu stipendija za školsku 2012/2013. godinu istaknuta je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona, šalter sali Općine Živinice i na web stranici Općine: www.opcinazivinice.org. Kandidati koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija, obavezni su zaključiti ugovor o stipendiranju u svojim matičnim općinama. 
 
 Prilikom potpisivanja ugovora, kandidati u statusu studenata, obavezni su sa sobom ponijeti uvjerenje o upisu u ljetni semestar, a potpisivanje ugovora će se obaviti u općini prebivališta kandidata.Svi kandidati (učenici i studenti) koji nisu priložili kopiju tekućeg/štednog računa, obavezni su isti dostaviti pri potpisivanju ugovora.
 
  O terminu potpisivanja ugovora, kandidati će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava informisanja, web stranici Vlade Tuzlanskog kantona, oglasnoj ploči i web stranici Općine Živinice i pripadajućim boračkim udruženjima./A.S./

Vaš komentar na članak: