Vrijedni učenici odjeljenja Osnovne muzičke škole vrijedno rade, a svoja znanja i umijeća nedavno su pokazali na polugodišnjem koncertu u Prvoj osnovnoj školi.Mladi muzičari su izvodili djela svjetskih klasika i tako poakazala da i u našem gradu Mocrt, Černi, Rakov i dr. nisu nepoznati stvaraoci.

 
 Inicijativu za održavanje polugodišnjeg koncerta pokrenula je profesorica Sabina Hasanović:
 
 "Želja mi je bila da kod učenika razvijamo interes za muziku i muzičko izražavanje, tako da smo imali prvi organizovaniji koncert od samog osnivanja odjeljenja, a koji ocjenjujemo veoma uspješnim. Koristim priliku da za maj najavim i održavanje  našeg tradicionalnog godišnjeg koncerta", rekla nam je prof.Sabina.
 
  Da bi učestvovali na javnom nastupu učenici su prvo morali "proći" audiciju o čemu umjetnički rukovodilac škole Haris Muminović kaže:
 
 "Audiciji je pristupilo 25 učenika sa svih odsjeka Odjeljenja muzičke škole, a to znači sa odsjeka harmonmike, klavira i violine. Učenici su pokazali vrlo dobra znanja na audiciji, a svakako i na koncertu, što je oduševilo prisutne na našoj muzičkoj manifestaciji. Ističem još da ovakav rad doprinosi razvijanju scenskog nastupa, odnos publike prema koncertu i njenim izvođačima, a to  je sastavni dio naših aktivnosti", kaže prof.Muminović.
 
 Učenica Adila  Alić iz V razreda Osnovne muzičke škole izvodila je kopoziciju Waltz  Hans Lucka, klasa Sabina Hasanović i takođe je zadovoljna što joj se pružila prilika da pokaže koliko zna:
 
 "Osim na polugodišnjem koncertu zadovoljstvo mi je bilo što sam nastupila na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Živinice, prilikom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Pokazalo se da imamo muzičkih talenata, a to je kontinuitet rada naše škola, koja uvijek postiže zapažene rezultate"./Š.G./ 

Nastup kvarteta harmonika

Sa školskog polugodišnjeg koncerta
 

Vaš komentar na članak: