Jasminka Selimović je 100 % invalid, sa teškim oboljenjem bubrega, zbog čega je podvrgnuta hemodijalizi, koja je održava u životu.Osim pomenutog oboljenja izražene su joj srčane smetnje sa povećanim pritiskom i oboljenjem štitne žlijezde.

 Kako se radi o hroničnom oboljenju bubrega preporuka ljekara je u transplantaciji, a za takav zahvat potrebno je 100 hiljada KM.Transplantacija bi se obavila u Fracuskoj!

 Jasminka pripada kategoriji prognanih osoba i smještena je u izbjegličkom nasleju Karaula u Živinicama, penzioner je sa najnižim primanjima, uz to živi u petočlanoj porodici u kojoj niko nije zaposlen.

 U ponedjeljak, 10.decembra organizuje se veliki koncert u Gradskoj dvorani  Živinice, sa početkom u 17 sati.Sav prihod sa koncerta, u kojem učestvuju poznati umjetnici estrade, namjenjen je za liječenje Jasminke Selimović.

 Osim koncerta pokrenute su i druge aktivnosti za prikupljanje sredstava, kao što su mobilne kutije po gradu i uplate preko banke.

 Svoje priloge možete uplatiti kod Uni kredit banke dd Mostar, na ime Jasminka Selimović, Ul.Modračka 4, naselje Karaula 75 270 Živinice.
IBAN:BA 39 3386 4028 3180 7761 ACC 45117261101 ZV10(devizni račun)

Jasminka očekuje pomoć svih nas

 

Vaš komentar na članak: