Legendarni hip – hop bend Arrested development će u okviru turneje po regiji prvi put gostovati i u Bosni i Hercegovini. Dvostruki dobitnici Grammyja već dvadeset godina šire jedinstveni hip hop stil kojem će i domaća publika napokon imati priliku svjedočiti uživo 10. juna u sarajevskom klubu Cinemas Sloga.

  Arrested Development američka je hip hop grupa koju su osnovali Speech i Headliner kao pozitivnu alternativu gangsta rapu popularnom ranih devedesetih godina. Danas nastupaju u osmeročlanoj postavi, a spiritualni vođa grupe Baba Oje sa svojih 77 godina najstariji je čovjek koji se bavi hip hopom! Vegan, bavi se rolanjem i pleše – jedinstven po svemu!

  Do sada su izdali 9 studijskih albuma, a koncertima u junu regionalnu će publiku počastiti najvećim hitovima iz svoje bogate karijere! Prvi album „3 years, 5 Months & 2 Days in the Life Of…“ naziv je dobio po vremenu koje je bilo potrebno da im se ponudi snimanje albuma od početka njihovog djelovanja –točno 3 godine, 5 mjeseci i 2 dana! Tim albumom osvojili su publiku, a pjesme „Tennessee“, „People Everyday“ i „Mr.Wendal“ dospjele su na ljestvicu Top 10 singlova!

 1993. godine osvojili su 2 Grammyja – za najboljeg novog izvođača te za najbolju rap izvedbu dua ili grupe, a magazin Rolling Stone proglasio ih je grupom godine!

 S filmskim redateljem Spike Leeom sudjelovali su na filmu baziranom na životu Malcolma X-a te snimili pjesmu „Revolution“ koja se pojavila na soundtracku za film.

 Nakon kratkog razlaza sredinom devedesetih zbog „kreativnih razlika“ i Speecheve solo karijere, grupa se ponovno okupila i sa stvaranjem i svirkama ne prestaje do danas./ProArt Zome/

KONCERT SERGEJA ĆETKOVIĆA

Poznati regionalni kantautor Sergej Ćetković, koncertom u Shamballi promovira svoj novi studijski  album "2 minuta".Sergejevih "2 minuta"  donosi  deset novih pjesama u pop aranžmanu , ljubavne tematike i prepoznatljivog mediteranskog zvuka.

  Osim pjesama sa novog albuma Sergej će po prvi put uživo u Zagrebu otpjevati i stare hitove :Pogledi u tami, Prokleta bila,Kad ti zatreba,Znaj da moja si.

  U Shamballi, 25.3.2011. častimo Vas sa dva sata čiste emocije, odlične vokalne izvedbe, ljubavnih pjesama i pozitivnih emocija.Sergej Ćetković konačno sa svojim fanovima u Zagrebu.

  "Poslije izlaska albuma za Hrvatsko tržište konačno ću održati i koncert u Zagrebu. Koncert me najviše i raduje i  jedva čekam susret sa publikom  25.3.2011.u popularnom klubu Shamballa",  rekao je Sergej povodom najavljene koncertne promocije albuma  "2 minuta" u Hrvatskoj.

  Poznati crnogorski kantautor Sergej Ćetković  nakon  objavljenih 5 studijskih albuma, uspjeha i titula najboljeg pop pjevača u rodnoj Crnoj Gori, širenja popularnosti na susjednu Srbiju gdje je dobio i Oskar popularnosti za  pjevača godine 2010., stiže u Hrvatsku, a najavljuje dolazak i u BiH. Romantični Sergej koji  svojim pop izvedbama  osvaja regiju kaže kako prima puno pisama obožavatelja iz Hrvatske  i BiH, da se zbog toga i odlučio na  koncert  i svirku uživo u Shamballi, a poslije će i u Sarajevo.

  Sergej Ćetković konačno sa svojim fanovima u Zagrebu, 25.3.2011. u klubu Shamballa s početkom u 23 sata./Snježana Jerković/

Legendarni hip – hop bend Arrested development  uskoro među nama
 

Vaš komentar na članak: