SARAJEVO, 25.oktobar/listopad-Netom nakon izdavanja albuma “Plavi avion”, koje je najavljeno za 15. novembar, Rundek Cargo Trio kreće na turneju po Bosni i Hercegovini, u kojoj će, kao prvoj zemlji regiona, predstaviti uživo materijal sa najnovijeg albuma, ali i kultne hitove zbog kojih je Rundek jedan od najpoznatijih autora na Balkanu.

   Rundek Cargo Trio nedavno je završio švedsko-norvešku turneju a novi album će pratiti regionalna turneja obzirom da će nakon Bosne i Hercegovine  posjetiti Hrvatsku i Srbiju. Novi album, koji ima akustičniji zvuk i odiše intimom, ali sa prepoznatljivim Rundekovim senzibilitetom, sigurno će zaintrigirati njegove obožavatelje i otvoriti vrata novim ljubiteljima njegove nenametljive i ingeniozne muzike. Duh Carga je preuzeo novi oblik pod nazivom Cargo trio u kojem pored lidera nastupaju violinistica Isabel i Dušan Vranić – Duco na klavijaturama i perkusijama. Ova nova formacija, kako sam autor kaže, publiku dovodi u bliskiji kontakt s muzikom i muzičarima.
 
  Koncerti će se održati 19. i 20. novembra u banjalučkom klubu DFK, 25. novembra u Tuzli u Domu mladih – Palma, 26. novembra u sarajevskom klubu Cinemas – Sloga i 27. novembra u klubu Oxygen u Mostaru./Pro Art Zone/

Vaš komentar na članak: