Večeras, 21.septembra, se otvora koncrtna sezona u klubu "BBCC" Lukavac, u toku koje će se promovisati više desetina mladih umjetnika iz različitih muzičkih pravaca, gradova, država.

 "Ovo je rezultat pozitivne priče, saradnje tuzlanskog udruženja "Malo sutra.org" sa lukavačkim Domom Kulture i pomenutim klubom. Zacrtani cilj jeste svakog utorka predstaviti jednog Hip-Hop izvođača, četvrta Punk/HC/Metal, dok je petak rezervisan za bendove eksperimentalnog zvuka.
Ovogodišnju sezonu otvaramo zabavom "Crno bijeli svijet" na kojoj će se posjetitelji svih generacija zabaviti muzikom iz ’70, ’80 i zaplesati Voodoo ples  uz grupu Voodoo Cadilac", ističu organizatori.

  Psychobilly – rockabilly – rock bend Voodoo Cadillac iz Brčkog postoji od jula 2000. godine i od samog početka svira svoje pjesme gradeći vlastiti stil, proizvodeći mješavinu utjecaja njihovih najvećih uzora: The Cramps, Stray Cats, The Reverend Horton Heat, Partibrejkers. 2001. godine u Travniku snima prve demo snimke (Laju na nas, Znam, znam i Rocker Boy), da bi ubrzo u Sarajevu snimili i prvi spot za pjesmu „Laju na nas“. Spot je promovisan na  medijima u BiH i šire.

  Više o programu u klubu, kao i o aktivnostima udruženja, možete saznati na www.malosutra.org./Jasmin Kurtić/

Vaš komentar na članak: