Od juče u 13 sati ponovo su stali strojevi firme za proizvodnju i promet namještaja Konjuh Živinice.Ovoga puta razlog je isključenje struje zbog neplaćinih dugovanja od oko 400 hiljada KM. Tim povodom Sindikalni odbor Konjuha je održao sastanak o čemu predsjednik Mevludin Trakić kaže:

  "Donijeli smo odluku da od 1.februara stupimo u štrajk i u tom slučaju ćemo zatražiti smjene uprave i članova Nadzornog odbora. Radnicima se duguje 15 plata i ogorčeni smo na sve, uključujući i državne institucije, čiji zaposlenici šrajkuju za umanjenje plata od 2 odsto, a mi smo toliko bez gotovo ikakvih primanja. Zadnjih 100 KM dobili smo pred Novu godinu, ali kada saberemo sve što smo dobili u 2011.godini prosjek nam iznosi svega 50 KM mjesečno, a i to nisu svi radnici dobili. Takođe je bilo razlika i kod zrdavstene zaštite, koja je za radnika važila samo 3 mjeseca u prošloj godini, a za 9 mjeseci niko nije imao pravo na zaštitu", ističe Trakić.

 Prošle sedmice je Nadzorni odbor održao sastanak, na kojem je za novog direktora Konjuha imenovan Bruno Buković iz Zagreba. O tome dosadašnji direktor Osman Abadžić kaže:

 "Nadzorni odbor je imenovao Brunu Bukovića za novog direktora i ono što smo saznali u vođenim pregovorima daje nam nadu za optimizam i pokretanje proizvodnje Konjuha. Već od sutra direkotr Buković će doći na svoje novo radno mjesto i očekujemo bolje dane".

 Saznajemo da je Bruno Buković vlasnik 7 odsto dionica Konjuha i nakon što je upoznat sa stanjem i mogućnotima firme odlučio je uhvatiti se u boru za spas firme./Š.Gadžo/

Sindikalni aktivisti Konjuha
 

Vaš komentar na članak: