Nakon što je danas organizovan miran prosvjed i šetnja zaposlenika Konjuha i građana, upitali smo predsjednika Sindikalnog opdbora Knjuha Mevludina Trakića, kako ocjenjuje današnje proteste:
 
  "Već je 17. dana kako smo ispred općine postavili  šatore i za to vrijeme nam se nije niko obratio, pa smo se odlučili na mirne proteste. Dobili smo podršku od Sindikata TK i  Ismeta Bajramovića, predsjednika Sindikata FBiH.Poslao nam je  pomoć u hrani i SIndikat FBiH biće i dalje uz nas. Današnji  protest je bio veliki, te samim tim smo pokazali načelniku da nisu radnici krivi za stanje konjuha. Konjuh nema nijednog člana Nadzornog odbora, odnosno člana da su ga radnici postavili, direktora nije postavio sindikat, već Nadzorni odbor. Više ne vjerujemo nikome! Mi smo podigli optužnice protiv Muharema Hadžića, Eldina Brčaninovića i Mevlide Jagodic, a veliko zlo je takođe nanio i tadašnji tehnički direktor Halid Suljagić", rekao nam je  Mevludin Trakić.

 Svaki od radnika Konjuha u šatrorskom naselju kraj općine ima svoju priču, a jedan od njih 25-godišnji Miralem Jukić kaže:

 "U Konjuhu sam radio 4 godine i od toga imam samo 14 mjeseci radnog staža, jer mi je ugovor uvijek bio na 6 mjeseci. Radio sam po dvije smjene, ali ipak nisam bio dobar radnik, jer ne volim nepravdu, pa sam zbog toga dobio otkaz. Sada sam na birou vec 3,5 godine".

 Gašenjem Konjuha mnogo bi se izgubilo, ponajviše bi pretrpjele genracije koje dolaze, jer  bi se znatno smanjile  mogućnosti za zaposlenje!/Edita Belkić/

Nazire li se kraj Konjuhove agonije !?
 

Vaš komentar na članak: