Konjuh: Radnici će ponovo u Sarajevo

 Radnici Konjuha nakon mnogo neizjesnosti oko organizacije i početka rada ponovo su na mukama. Sva nastojanja oko pokretanja proizvodnje nisu dala očekivane rezultate pa je firma ponovo u agoniji. Sindikat ponov namjerava organizovati pješačenje do Sarajeva, o čemu nam je govorio predsjednik Sindikalnog odbora Konjuha Mevludin Trakić:

 
 "Imali smo optimizma kada nam je predloženo da radnici svoje dionice prenesu na upravljanje Vladi Federacije BiH. Za kratko vrijeme uspjeli smo obezbijediti željenu realizaciju dionica, nada je porasla, ali sve je brzo splahnulo i vidimo da od takvih obećanja nije bilo mnogo koristi. Zato smo riješili da 28.januara svi krenemo pješice za Sarajevo, ali više ne pred vrata Vlade FBiH, već visokom predstavniku Valentinu Incku".
 
 U Konjuhu kažu kako su sve nade u oporavak Konjuha potonule i da sada žele pokušati spas potražiti kod visokog predstavnika. Enes Mustafić, sindikalni aktivista je razočaran nastalim stanjem:
 
 "Svi smo se nadali ali vidimo da su to bila samo obećanja i ništa više. Bili smo počeli raditi sa 200 radnika, ali ubrzo se vidjelo da to neće dugo trajati. Idemo pješice u Sarajevo da vidimo šta nam može pomoći visoki predatavnik"!/Š.G./