Radnici Konjuha su završili svoju misiju u Sarajevu. Prvo su posjetili  Ured visokog predstavnika u BiH, gdje su iznijeli svoju problematiku  zbog kojih su riješili pješačiti do Sarajeva, a potom su bili i u zgradi Vlade Federacije BiH, a primio ih je premijer Nermin Nikšić.

  Predsjednik Sindikalnog odbora Konjuha Mevludin Trakić ovako je ocijenio današnje susrete u Sarajevu: 

 
   "U Uredu visokog predstavnika OHR-a dobili smo podršku za naša nastojanja da spasimo firmu. Iznijeli smo rješenje kako se to može učiniti i oni će naš plan predočiti Valentinu Incku, koji će posredovati u Vladi FBiH da nam se izađe u susret.  Kada je riječ o razgovorima s premijerom Nikšićem – nismo zadovoljni, jer smo upućeni da probleme rješavamo u Vladi TK i općini Živinice. Nismo dobili garancije za kredit od 6 miliona KM, koji bi nam pomoga izlazak iz krize i nastavak proizvodnje. Dakle, ne preostaje nam ništa nego da i dalje štrajkovima upozorenja nastojimo izboriti svoja prava na rad", rekao je Trakić.

  Dolazak radnika u Živinice očekuje se večeras između 18 i 19 sati, a narednih dana nastaviće blokade saobraćajnica i okupljanja ispred zgrade općineske administracije u Živinicama./Š.Gadžo/

Dug put do pravde
 

Vaš komentar na članak: