Nakon završetka sezone i osvajanja 6.mjesta na prvenstvenoj tabeli Premijer lige BiH u živiničkom Konjuhu su zadovoljni postignutim rezultatom. Ekipu sačinjavaju mladi i talentovanii igrači, uglavnom ponikli u vlastitim redovima.

 "Osvojili smo 41 bod, uz 13 pobjeda, 2 remija i 11 poraza.Sa malo više sportske sreće mogli smo i bolje proći, ali nezadovoljstvu nema mjesta, ako se zna da nam je sastav igrača najmlađi u ligi", kaže nam sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić.

 Krajem maja održana je Godišnja skupština Konjuha, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za prethodnu, kao i Program rada za tekuću godinu, o čemu Omerefendić kaže:

 "I dalje će oslonac na vlastiti igrački kadar biti prioritetan, pa ćemo od naredne školske godine u svih 9 osnovnih škola naše općine oformiti male škole rukometa i ligu u kojoj će se djeca takmičiti.Takođe želimo obnoviti rad na sportskom poligonu kod Mješovite srednje škole, gdje je nekada naš klub igrao, dok nismo imali dvoranu. Želja nam je da iskoristimo postojeće resurse i uz stručan rad dođemo do kvalitetnih rukometaša".

 Očito da je novca u sportu sve manje i da je vrijeme kupovine igrača iz drugih klubova prošlost, bar kada je u pitanju Konjuh, koji je u prošloj godini imao na raspolaganju oko 210 hiljada KM, što je duplo manje nego nekoliko godina unazad, kada su bili viceprvaci, odmah poslije sarajevske Bosne!/Š.Gadžo/

Rukometaši Konjuha sa upravom kluba
 

Vaš komentar na članak: