Radnici Konjuha i danas nastavljaju štrajk, tražeći da im se isplate tri zaostale plate, te da se regulišu prava iz oblasti penzionog i zdravstvenog osiguranja i vrati na posao 10 otpušetenih radnika, kako kažu vrsnih stručnjaka.

 Za sada saznajemo da je uprava preduzeća voljna isplatiti jednu platu, ali kako stvari stoje radnici ne odustaju od svojih zahtjeva, koje su dostavili upravi preduzeća.

  Od uprave Konjuha saznajemo da jednu platu radnici danas mogu preuzeti, što je bio jedan od uslova tokom obustave rada.Međutim, radnici koji  učestvuju u nelegalnoj obustavi, još  uvijek su van proizvodnih pogona.

  „Uprava je učinila sve što je mogla da obezbjedi uslove za isplatu jedne plate i pored blokade računa, što je prevaziđeno  kod poslovne banke.Uz to nisu svi radnici u ovoj, za nas, nelegalnoj obustavi rada.Dio radnika se nalazi na svojim radnim mjestima i savjesno obavlja svoje radne zadatek, te tako doprinosi razrješenju teškog stanja u firmi.Menadžment poziva sve radnike da se vrate na  svoja radna mjesta, kako bi zajedno prevazišli nastale teškoće.

   Ukoliko se ne vrate na posao do sutra, 15.oktobra, Nadzorni odbor će održati sjednicu nakon koje će se znati konačni stavovi po nastaloj problematici“, ističu iz uprave ove firme./Š.Gadžo/
 

Nezadovoljni radnici nastavljaju štrajk do ispunjenja zahtjeva
 

Vaš komentar na članak: