Građanski Edukativni Centar (GEC) kao nacionalna organizacija koja se bavi svim vidovima odogojno-obrazovnih i informativnih djelatnosti pokrenuo je kampanju pod nazivom „GLEDAMO VAS“ koja ima za cilj monitoring postupka izbora nastavnika/profesora u osnovnim i srednjim školama na područiju  TK.

  Naš zadatak je da u ovom procesu nadgledamo zakonitost izbora nastavnog osoblja u ustanovama odgoja i obrazovanja na područiju TK ali i da ukažemo na eventualne nedostatke odnosno zakonske propuste menaždmenta škola. Očekujemo od uprava škola da svoj posao obaljvaju isključivo profesionalno i u skladu s zakonom. Ujedno želimo da ohrabrimo nastavnike -aplikante da ukoliko uoče sumnjive postupke da iste prijave našem centru nakon čega ćemo s advokatskim timom specijalno oformljenim za ovu priliku pokrenuti opsežnu akciju, koja će imati za cilj sankcionisanje prestupnika i njihovo trajno udaljavanje iz obrazovanja.

  Kampanja GLEDAMO VAS traje sve do 5. septembra tekuće godine, nakone čega ćemo javnosti prezentirati ishod kampanje i poduzeti pravne korake ka riješavanju eventualnih problema uočenih u postupku.Došlo je vrijeme da se kriminalu stane na put, pa neka krene od obrazovanja! /Građanski Edukativni Centar/

Vaš komentar na članak: