Omladinska ekipa Milleniuma igrala je svoju treću domaću utakmicu protiv KK Županje. Nakon vrlo čudne utakmice sa mnogo oscilacija u  igri domaćih, gosti su postigli ubjedljivu pobjedu.

  "Vrlo loša odbrana u prvom poluvremenu i zadnjoj četvrtini nas je koštala poraza 84:104. Naši košarkaši su vrlo loše ušli u utakmicu i već na kraju prvog dijela gubili rezultatom 12:33. Drugi period je bio nešto bolji po nas, prije svega napadački, ali je odbrana i dalje bila loša. Tako je prva polovina utakmice završena rezultatom 61:43 u korist gostiju iz Županje. Kako su mnogi mislili da je utakmica bila gotova, tako nisu mislili i naši igrači, te se nakon pauze vraćaju i igraju najbolju četvrtinu u povijesti kluba. Treći period dobivamo u svoju korist sa 23:8 i stižemo protivnika na samo tri razlike. Tada je rezultat na semaforu glasio 63:66 za goste. Početkom zadnjeg perioda stižemo na 66:66, ali je tada sve krenulo nizbrdo", objašnjava nam trener Mirza Memić.

 U trećem periodu Millenium prima rekordnih 35 poena, što je presudilo pobjednika. Na kraju utakmice, glavni trener Memić je izjavio:

 "U najmanju ruku čudna utakmica. Moji igrači su ušli u utakmicu opušteno i to nas je koštalo mnogo primljenih koševa. Volja pojedinih igrača je bila na niskom nivou i to ćemo mijenjati u narednim utakmicama. Naša mladost i neiskustvo nas je koštalo današnjeg poraza, jer vratiti se iz minus 20, te poslije toga za deset minuta ponovo otići na minus 20, ne može ništa drugo biti nego neiskustvo. Moram reći da se iz svake utakmice ponese neko novo iskustvo. Tako nam je i ova utakmica pomogla da otkrijemo naše slabosti i da ih ispravimo pred gostujuću utakmicu u Srebrenika. Nije nam bilo dvojice igrača koji su bili pod kaznom, ali mi je drago da su naši kadeti Halilović, Kolčaković I Jusić dobili značajnu priliku zaigrati u EUROREGION ligi".
 
  Najefikasniji igrač utakmice bio je Ado Korkutović /slika na naslovnici/, koji je postigao 35 koševa. Lista strijelaca: Bećirović 1, Korkutović (cap.) 35, Taletović 11, Kudić, Dostović 18, Kolčaković, Hadžikić 1, Šabić 9, Jusić 3, Bosankić, Krbuljić 2, Halilović 4. Trener: Memić M.

Vaš komentar na članak: