U narednom kolu košarkaši KK Živinice 78 Dino kafa igraju u nedjelju, 18.decembra protiv KK Litve iz Banovića.Utakmice ova dva kluba oduvijek su privlačile pažnju ljubitelja sporta dva grada, a tako je i kada igraju fudbaleri i rukometaši, dok su se takmičili u istim ligama.

 Lokalni derbi, prema riječima trenra Živinica Marija Sovića, pripada domaćinima:

 "U ovom trenutku mi smo bolja ekipa i pobjeda je sigurno naša.Ipak, to ćemo morati dokazati na terenu i ovu utakmicu najozbiljnije shvatiti, kako bi postigli novu pobjedu".

 U prošlom kolu u Kaknju najefikasniji u redovima  Živinica bio su Mušanović sa 27 postignutih koševa, te Korkutović sa 16.Oba su optimisti i očekuju nove bodove, kako bi ostali u vrhu Drugoligaša.

 Kako saznajemo ni naši susjedi se unaprijed ne predaju i poručuju kako će u Živinicama trijumfovati.Domaći se posebno trebaju pripaziti tandema Mulahalilović-Đerzić, koji su se istakli i u prethdnom kolu i svom protivniku zabili ni manje ni više nego  81 koš.Sam Mulahalilović je postigao 55 koševa.

 Treneri Sović i Lisičić još nisu odredili sastav ekipa, ali se predpostavlja da će u nedjelju u Gradskoj dvorani u Živinicama, s početkom u 13,30 sati, ekipe nastupiti u slijedećim sastavima:

  ŽIVINICE 78 DINO KAFA: Košpić, Korkutović, Taletović, Musić, Mušanović, E.Brčaninović, Meštrić, Ahmetović, Marčeta, Imamović i Đulović.

  LITVA: Demirović, Šehić, Mulahalilović, A. Đerzić,  D. Đerzić, Džananović, Imširović, Muratović, Čergić i  Lisičić./Š.G./

Vaš komentar na članak: