Na gostovanju u Banovićima protiv domaćina Litve KK Živinice 78 pretrpio je svoj prvi poraz u novoj prvenstvenoj sezoni A-2 lige. Malo je nedostajalo, ali domaćini su imali više sreće i slavili pobjedu sa 5 koševa razlike u svoju korist, tako da je rezultat glasio 73:68 u koirist Litve.

  "Tokom cijle utakmice rezultat je bio izjednačen, pa je neizvjesnot bila maksimalna i niko nije imao prednost koja bi garantovala sigurnu pobjedu jednoj ili drugoj ekipi. Dramatična završnica i malo sreće odlučilo je pobjednika,a na žalost našu, taj zalogaj od pobjede je uzeo domaćin. Domaćinima sve čestitke na fer igri i na gostoprimstvu,a mi imamo još mnogo utakmica pred sobom u kojima ćemo dokazati da smo prvi tim u ligi, za ulazak u rang ekipa koje zavređuju status boljeg nego što smo sada", rekao je trener Užičanin.

  U redovima KK Živinice 78 bolji od ostalih bio je Košpić, veoma energično zalaganje ovog košarkaša služi za primjer mlađima kako se treba žrtvovati na utakmici.

  Učinak igrača u utakmici protiv banovićke Litve je slijedeći:

  Meštrić 12,Košpić 15 (12 Skok),Selimović K,Mešanović 9,Brčaninović 9, Selimović, Mujanović,Imamović, Musić 2,Đulović 10, Brčaninović S,Kolčaković 11.

  Narednog vikenda momci igraju sa ekipom iz Zenice,KK Zenica Nets./Amir Meštrić/

Vaš komentar na članak: