Juče je u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrana utakmica 2.kola Evroregion lige između našeg KK "Millennium" Živinice i KK"Loznica" iz Loznice. Pobjedu su odnijeli gosti iz Loznice. "Labradori" su otvorili odlično utakmicu i prvo poluvrijeme igrali ujednačenu igru sa gostima iz Srbije. Prva četvrtina je završena rezultatom 17:15 za KK"Millennium.

  Drga četvrtina je riješena u korist KK"Loznica" i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 28:33 u korist gostiju. Međutim iskustvo i fizička nadmoć je bila presudni faktor što su gosti ostvarili visoku pobjedu.

  Trener KK"Loznice" Vasiljević je na kraju utakmice istakao:

  "Drago mi je da smo imali priliku igrati sa ovakvom ekipom. Ova utakmica nam je poslužila da moji momci shvate, da je bitno pružiti maksimum protiv svakog protivnika, te da se dodatno uigramo pred početak prvenstva. Ekipa KK"Millenniuma" je izuzetno mlada, za razliku od nas, gdje imamo nekolicinu iskusnih igrača koji su igrali najviši nivo košarke i koji su ovu partiju igrali najznačajniju ulogu. U ovoj mladoj ekipi ima mnogo potencijala koji će se uz dobar radi mladog trenera i konstantno igranje utakmica pretvoriti u kvalitet. Pored ove utakmice, ponudio sam domaćem treneru još prijateljskih utakmica, jer je nama interesantno igrati protiv ovakvih ekipa, koje imaju potencijal i karakter. Hvala!".

  U narednom kolu "Labradori" gostuju u Tuzli gdje igraju protiv OKK"Sloboda". Planirano je da, pored predpionira i omladinaca, igraju utakmicu i  pioniri i kadeti.

Lista strijelaca:
KK"MIllennium": Šabić 2, Korkutović (cap.) 21, Taletović 7, Kudić 2, Bosankić, Dostović 6, Agić 2, Bećirević, Alemić 2, Jahić 3, Krbuljić 2, Halilović 2. Trener: Mirza Memić.

   Svoje utakmice protiv odgovarajućih selekcija Loznice igrali su predpioniri i pioniri, ali su i u ovim mečevima gosti bili uspješniji.I pak, domaći su pružili snažan otpor iskusnijim gostujućim ekipama! /Press Millennium/

Jedna od mlađih selekcija Millenniuma
 

Vaš komentar na članak: