Nakon što je kroz igranje utakmica u Ligi mladih, a naročito Euroregion ligi primjećen dobrim igrama, za Nihadom Kalajcem se počelo dizati interesovanje ljudi koji skautiraju mlade igrače. Nihad je rođen 1999. godine i trenitno je visok 198 cm. On je naš najperspektivniji pionir i učenik OŠ"Bašigovci", sa čijom je košarkaškom sekcijom osvojio općinsko takmičenje za osnovne škole, te bio 4. na nivou Tuzlanskog kantona.

  Košarku je počeo trenirati kod našeg trenera Mirnesa Muminovića, koji je vjerovatno uticao da ovaj mladi košarkaš zavoli košarku. Veliki broj utakmica koje naši igrači imaju igrajući za klub, uticao je na njegov expresan napredak. Nakon što je prevazišo svoje vršnjake, trener Memić se uključio u individualni trenažni proces koji je dodatno unaprijedio Nihadovu igru.

  Sve ovo je dovelo do toga, da će prvu priliku za dokazivanje svog potencijala, dobiti već večeras na treninzima pionirske ekipe u Sarajevu.

  U jučerašnjem razgovoru sa Nihadom, istakao je zahvalnost na želji direktora i nastavnika za tjelesni odgoj i sport iz njegove škole u Bašigovcima da mu izađe ususret./Press Millennium/

Kalajac u akciji
 

Vaš komentar na članak: