Nakon pauze u prvenstvu košarkaša zbog božićnih i novogodišnjih praznika, narednog vikenda nastavljaju  se borbe za bodove. Naš klub Živinice 78 Dino kafa u subotu, 14.januara u Gradskoj dvorani u Živinicama dočekuje ekipu Odžaka.Ovaj susret počinje u 15 sati.Predsjednik Amir Alagić poziva gledaoce da pomognu domaćem timu da sačuva prvo mjesto na tabeli:

  "Nakon vrlo dobrih igara trenutno smo lideri na tabeli. U subotu nam dolazi jaka ekipa Odžaka i očekujemo novi trijumf, ali bi nam dobro došla velika podrška sa tribina, kako bi i nakon ove utakmice zadržali vodeću poziciju na tabeli A-2 lige".

  Trener Mario Sović je optimista, uprkos što za subotnjeg protivnika imaju jaku ekipu Odžaka, koja je u prošlosti znala iznedaiti u Živinicama:

  "Imam povjerenje u ovu ekipu, do sada smo dobro igrali i kao rezultat je vođstvo na tabeli. Sada svi žele da se na nama dokazuju, da nas pobjede i neće nam biti lako.Uporno smo radili i svi se nadamo novoj pobjedi".

  Od svih košarkaša očekuje se maksimum, ali publika najviše očekuje od mladog Korkutovića, koji je na prethodnom kolu u Zenici postigao 36 koševa. Mogući sastavi ekipa za subotnji meč mogao bi izgledati ovako:

  ŽIVINICE 78 DINO KAFA: Košpić, Korkutović, Taletović, Musić, Mušanović, E.Brčaninović, Meštrić, Ahmetović, Salihović, Zukić, Đulović.

  ODŽAK: Brkić, K. Omerbašić, I.Topolović, Dž. Emić, Hodžić, Džananović, Osmanović, Delić, A. Jupić, Z. Emić.

  U ostalim susretima 7.kola sastaju se: Student Falcons-OKK Sloboda, Gradina Koteks-OKK Zenica, Bihać-Litva i slobodan je Travnik./Š.G./

Vaš komentar na članak: