Udruženje košarkaških trenera Srbije je već po jedanaesti put proteklog  vikenda organizovalo  Međunarodni seminar za trenere popularnog naziva "Klinika 2012 Belgrade". Svake godine na seminaru se pojave eminentna trenerska imena, koji svojim predavnjem pružaju priliku ostalim trenerima da se edukuju.

  Ove godine kao predavači su se pojavili Tim Flo yd (trener na Texas EL PASO univerzitetu, bio trener na UTEP Univerzitetu, Chicago Bullsima i Charlot Hornetsima), Mahmuti Oktaj (trener u EFES Pilsenu- Turska), Feancesco Cuzzolin (Kondicioni trener košarkaške reprezentacije Itelije), Emilio Kovačić (scouting), Vladimir Stanković (ex sekretar za medije u EUROLEAGUE, trenutno živi i radi u Barceloni), te Aco Petrović (trener u UNIKS iz Kazana).
 
  Gore nevedeni treneri su u dva dana iznijeli svoje viđenje elemenata taktike iz raznih segmenata igre, stvaranju filozofije trenerovog vođenja tima i na kraju metodike vođenja treninga i utakmica.

  Na seminaru su se pojavili treneri iz Makedonije, Bugarske, Italije, Mađarske, Crne Gore i domaćina Srbije (trenerima obavezan seminar radi licenciranja). Priliku da se nađe na takvom seminaru dobio je i naš trener Mirza Memić, te uvaženi prof. Zlatan Kamberović. Naravno sve ovo ne bi bilo moguće da nije bilo ljudi koji su u Mirzi prepoznali trenerski talenat, te se odlučili isfinansirati njegov odlazak u Beograd.
 
 Hvala našim prijateljima i sponzorima koji su dali priliku našem treneru da ode na seminar, te da iskustva prenese na ostale trenere u klubu Millennium, a sve to u svrhu unapređenja rada kluba.
 
  Ne možemo a da ne istaknemo da je trener Memić jedini trener koji je dobio priliku prisustvovati seminaru sa naše regije, vjerovatno i Federacije BiH./N.Č./

Demonstracija košarkaške igre na seminaru u Beogradu
 

Vaš komentar na članak: