Košarkaški sport uskoro će dobiti još jednu ligu, kako bi se mladima pružila prilika da igranjem više utakmica brže razviju svoj talenat.Tako je juče OKK „Sloboda“ potpisala Ugovor o udruživanju klubova u Evroregion Ligu u kojoj učestvuju ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH i to:

1. KK "Bijeljina Plus", Bijeljina
2. KK "Brčko Distrikt", Brčko
3. KK "Županja", Županja
4. KK Šabac", Šabac
5. KK "Drina" Zvornik"
6. OKK "Sloboda" Tuzla
7. KK "Loznica" Loznica
8. KK "Radnik" Bijeljina

  Navedeni klubovi su i osnivači lige koja će se igrati po vžzećim pravilnicima FIBE. Liga se formira radi odigravanja što većeg broja utakmica i razvoja košarkaškog sporta, odnosno mladih sportista, na racionalan način, sa kraćim putovanjima i manjim troškovima. U okviru lige nema plaćanja kotizacije, članarina, trenerskih licenci, niti registracije i licenci za igrače, a pravo nastupa imaju svi igrači koje klubovi odrede, mada je jednoglasno usvojeno da se u okviru ove lige prilika da mladim igracima.

  Evroregion liga se igra od 24.03.do 24.06.2012.godine i to po dvostrukom bod sistemu, dok se po završetku lige igra play off. OKK „Sloboda“ je u prvom kolu domaćin ekipi KK "Drina" Zvornik.
 
  Sastanak je održan u Bijeljini, a domaćin sastanka je bio KK "Bijeljina plus" Bijeljina, koji je jučer proslavio 10 godina svog postojanja./OKK „Sloboda“ Tuzla/

Vaš komentar na članak: