Najbolj živinički košarkaš Admir Aljić od nove sezone nosiće dres «Wörthersee Piraten» iz Klagenfurta u Austriji.Tim povodom uprava KK «Živinice 78» večeras mu je priredila oproštajni susret, a ujedno predstavljeni su i novi košarkaši ovog kluba, Edin Džananović i  Adnan Mulahalilović.

  «Naš Klub je u drugom dijelu prvenstva A-2 lige FBiH ostvario vrlo dobre rezultate, prije svega zahvaljujući dolasku u naše redove Admira Aljića.Nama je žao što se rastajemo, ali u isto vrijeme i drago što odlazi u Prvu ligu Austrije i to nam mnogo znači.Želja nam je da stvorimo još takvih košarkaša, za koje će biti zainteresovani veliki klubovi.Sa Aljićem ove sezone sigurno bi izborili plasman u viši rang, ali se nadam da ćemo to postići i bez njega, ali sa više zalaganja ostalih košarkaša», rekao je predsjednik Kluba Senad Mulabdić.

  Član uprave Goran Lugonjić poželio je Aljiću mnogo uspjeha u novom klubu:

  «Zahvaljujem se svim košarkašima koji su nastupali u protekle dvije sezone, posebno Aljiću, koji nam je pomogao da postignemo tako dobre rezultate.Zahvaljujući pojačanjima iz Banovića i s našim talentovanim košarkašima, mislim da je vrijeme da se ove godine borimo za prvo mjesto u ligi».

  Admir Aljić je košarku počeo igrati u Živinicama, a prije povratka nastupao je i za tuzlansku Slobodu, zatim je igrao u SAD-e, dok će od naredne sezone nastupati u najjačoj ligi Austrije:Večeras je  na oproštaju bivšim saigračima poklonio košarkašku loptu i rekao:

  «Želim vam plasman  na prvom mjestu.Ovu priliku koristim da se svim igračima i upravi zahvalim na saradnji i veoma dobrom prijemu po dolasku u ekipu.Naš klub ima potencijala, talenta, stručno rukovodstvo i mislim da uspjeh neće izostati».

  Na večerašnjem druženju i oproštaju od Admira Aljića govorili su trener Mirza Memić, koji je takođe primao čestitke za diplomu stečenu na Fakultetu za fizičku kulturu, kapiten Đulović se takođe obratio, kao i novajlije Džananović i Mulahalilović.

  Član uprave Amir Alagić je poželio košarkašima Živinica uspješan start u novoj sezoni te plasman u viši takmičarski rang:

  «Rukometaši i fudbaleri su odradili svoje, plasirali su se u kvalitetne BH lige i sada smo mi na redu.Vrijeme je da Živinice budu i grad košarke, ali u elitnijem društvu», završio je Alagić./ Š.G. /

 

                       Od  Aljića se oprostili  članovi uprave Kluba i košarkaši iz ekipe

 

Vaš komentar na članak: