Naredne subote, 15.januara, nastavlja se prvnestvo košarkaške A-2 lige, odigravanjem utakmica 6.kola.Naš KK Živinice 78 DIno kafa dočekuje u gradskoj dvorani u Živinicama ekipu Donjeg Vakufa.

  Dosadašnje 4 utakmice smo riješili u svoju korist i nadamo se novoj pobjedi.Jedno kolo smo pauzirali zbog neparnog broja ekipa u ligi, tako da se nadamo prvom mjestu na kraju sezone", prognozira mladi košarkaš Ado Korkutović.

 Utakmica između KK Živinice 78 DIno kafa i KK Donji Vakuf igra se u subotu od 15 sati, pa se pozivaju simpatizeri kluba da i ovoga puta budu igrač viška za izabranike trenera Marija Sovića.

NADOLAZEĆI TALENAT – ŠEMSUDIN BRČANINOVIĆ

 Najnoviji izdanak živiničke škole koašrke mogao bi biti Šemsudin Brčaninović /slika na naslovnici/, koji je započeo  aktivno bavljenje košarkom tek septembra prošle godine.Ovaj daroviti mladić, učenik III razreda Elektrotehničke škole u MSŠ Živinice, visine 2,04 metra nada se uspjehu.

 "Zavolio sam košarku, istina kasno se u meni pobudila želja za ovim sportom, ali kada se vidjelo koliko sam otišao u visinu sugerisali su mi da se oprobam u ovom sportu", priča nam mladi Brčaninović.

 Sa ovim neobičnim talentom intenzivno radi poznati košarkaški stručnjak i trener nekoliko Premijerligaša BiH Ozren Selesković, koji prognozira:

 "Redovno radimo dopunske treninge, primjerene dobnom uzrastu Šemsudina. Prednost dajem tehnici, jer se kasno počeo baviti košarkom.Da je kojim slučajem ranije otkriven pred njim bi bila zagarantovana uspješna karijera. Radimo iz početka, od prvih košarkaških koraka, ali se nadam da će njegova upornost, te fizičke odlike doprinijete bržem sazrijevanju u kvalitetnog košarkaša".

 Šemsudin uporedo igra košarku i ide u školu. O očekivanjima u budućnosti kaže:

 "Škola mi je na prvom mjestu i imam sreću da pohađam najbolje odjeljenje naše škole, u kojem su mnogi odlikaši.Uz to imamo učenika koji se bave i drugim sportovima, tako da smo svestrani.Radiću na oba kolosijeka i mislim da ću uspjeti kako u školi tako i košarci"!/Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: