Sutra na parket izlaze i košarkaši A-2 lige FBiH, pa već od 16 sati u Gradskoj dvorani možemo pratiti susret starih rivala, ekipa KK Živinice 78 Dino kafa i Litve iz Banovića.Aspiracije domaćina su porasle nakon uspješnih igara na Memorijalu „Bebe i Džons“, kada su Živiničani uspjeli stići do finala i osvojiti 2.mjesto.Takođe i niz pripremnih utakmica pokazao je da KK Živinice 78 Dino kafa ima razloga  za optimističke prognoze u pogledu borbe za titulu prvaka!

  „Ekipa je pojačana, obavili smo kvalitetne pripreme, bili uspješni na Memorijalu „Bebe i Džons“ i nema razloga da ne najavimo kandidaturu za osvajanje 1.mjesta.Naravno sve to trebaće dokazati na parketu i borbama za svaki poen i svaki bod“, kaže nam trener Živiničana Mario Sović.

  Ekipa je sastavljena od mladih, ali i iskusnijih košarkaša.U prelaznom periodu ekipi KK Živinice 78 Dino kafa pristupio je povratnik iz Austrije Admir Aljjić, a tu su još novajlije iz Mileniuma mladi Ado Korkutović i Selmir Ahmetović, te Mušanović iz Falkonsa Tuzla, bivši reprezentativac juniora BiH.

  Od predsjednika kluba Senada Mulavdića saznajemo da su uslovi za rad poboljšani i da se čine napori da budu još bolji:

  „Zahvaljujući našim sponzorima, prije svih Dino kafi, obezbjeđeni su uslovi za nesmetan rad i takmičenje.Omogućili smo ekipi pripreme na Zlaći, vrata kluba otvorena su svim košarkašima koji vole ovaj sport, disciplina je na zavidnom nivou i to je garancija da možemo očekivati bolje rezultate nego u prethodnoj sezoni“.

  Za prvu utakmicu u novoj sezoni protiv banovićke Litve vlada veliko interesovanje i u klubu se nadaju velikoj podršci sa tribina, kako bi uvijek neugodne komšije iz susjednog garda pobijedili za prve bodove u ovoj sezoni!/Š.G./

KK Živinice 78 Dino kafa najavljuje borbu za vrh tabele
 

Vaš komentar na članak: