Košarkaši pomogli Saidu Ahmetoviću

Kako se pojavio ružni oglas na BKC-u u Živinicama da Said Ahmetović prodaje bubreg kako bi preživio, Udruženje mladih "Plamen nade" je odmah krenulo sa akcijom prikupljanja namirnica za porodicu Ahmetović. Čuvši za ovo, trenerima i igračima u KK"Millennium" nije puno trebalo da se uključe u akciju.

  Ideja je krenula od dva mlada trenera Nedima Zukića i Mirnesa Muminovića, koji su angažovali svoje selekcije i organizovali utakmicu na kojoj je prikupljeno namirnica za porodicu Ahmetović. Sve što je prikupljeno predato je UM "Plamen nade", a oni će uručiti porodici za koju se prikupljalo.

  Iz udruženja su nam poručili da su prezadovoljni angažmanom mladih košarkaša, te da će nastaviti sarađivati sa uvim klubom.Na prikupljanju sredstava zatekli smo kapitena kadetske ekipe KK"Millennium" Živinice Ejuba Mahmutbegovića, pa smo mu i postavili pitanje vezano za humanitarnu akciju:

  "Naši treneri su momci koji su spremni svakome pomoći i zbog toga žele i nas naučiti da je vrlina pomagati ljudima u nevolji. Moram Vam priznati da se ja osjećam vredniji i ispunjenijim kako smo krenuli sa učešćima u akcijama. Isto tako mi je drago da smo pokazali kako su košarkaši "veliki ljudi" spremni uvijek pomoći".
 
  Nakon kapitena Mahmutbegovića, povodom akcije nam je rekao i trener Nedim Zukić (trener ženskih selekcija u KK"Millennium" Živinice:

 "Ova akcija je plod dobrih odnosa sa Udruženjem "Plamen nade".Ovo udruženje sa svojim ženskim članicama, a naravno i muškim čini dosta dobrih stvari. Imamo odličnu komunikaciju s njima i stalno pokušavamo sprovesti ideje. Večeras smo htjeli da skupimo dosta naše djece i njima smo apelovali da donose namirnice, te da tako čine dobra djela. Mi se inače trudimo pomagati ljudima i to ćemo idalje činiti. Citirati ću onu poslovicu, koja me je uvijek impresionirala:"Ljudi su ljudima, ljudi"./Press KK Millennium/

Košarkaši Millenniuma-po potrebi i humanitarci