U finalnoj utakmici 3.Memorijalnog turnira u košarci «Bebe i Džons 2009.», koja je odigrana između domaćina KK «Živinice 78-Dino kafa» i Univerzitetskog košarkaškog kluba «Student» iz Tuzle pobjeda je pripala gostima, tako da je rezultat na kraju utakmice glasio 49:71 (28:31).

   Tuzlaci su prikazali bolju igru i  što se utakmica više bližila kraju koš razlika je povećavana u korist Studenata.Na ceremoniji proglašenja najboljih zasluženo im je pripao pobjednički pehar.

   "Radujemo se pobjedi na turniru koji je posvećen bivšim košarkašima Živinica i borcima oružanih snaga BiH Miji Mišiću i Josipu Maunogi.Turnir je vrlo dobro organizvan i poslužio nam je za provjeru spremnosti ekipe za takmičenja koja nas očekuju", rekao nam je na kraju susreta stručni rukovodilac Univerzitetskog košarkaškog kluba "Student" dr.Meho Alić-Partić.

  U borbi za 3.mjesto sastali su se «Brčko Distrikt» i «Gradina» iz Srebrenika, u kojoj je poletna ekipa «Gradine» priredila iznenađenje i pobijedila rezultatom 83:82 nakon produžetka. /Š.G./

UKK "Student"-pobjednici Memorijala "Bebe i Džons"
 

Vaš komentar na članak: