Sinoć je u Gradskoj dvorani u Maglaju, pred oko 50 gledalaca, KK "Živinice 78" postigao novu pobjedu.Rezultat je glasio 69:61 za naše koašarkaše.Po periodima stanje je izgledalo ovako: (17:14) – (14:19) – (17:15) – (13:21).Utakmicu su sudiliBilić i Preldžić.

 KK „Maglaj“ : Bašić (cap.) 14, Čaušić, Mujanović 2, Kasun 20, Burić 7, Čajić, Bjelobrković 3, Moravac, Herceg 1, Smajlagić 11, Bradarić. Trener: Musaefendić.

 KK „Živinice 78“:  Košpić 4, Mulabdić 2, Beširović, Bektić 3, Salkić 4, Meštrić 13, Ahmetović, Užičanin, Imamović 13, Salihbegović 3, Glavinić, Đulović (cap.) 27. Trener: Brčaninović.

  U okviru 9. Kola A2 lige BiH KK"Živinice 78" su na gostovanju u Maglaju zabilježile treću pobjedu u ovoj sezoni i to drugu uzastopnu. U jednoj ne baš lijepoj utakmici, sa puno nervoze, u kojoj smo imali protivnika koji je bio oslabljen neigranjem dva najbolja igrača, doveli smo se u situaciju da u zadnjim minutama odlučujemo o svojoj sudbini.

  U ne baš sigurnoj igri sa dosta promašaja  sa obje strane, bolje smo se snašli od domaćina i zasluženo u naš grad donijeli puni plijen. Sa dvije uzastopne pobjede unijeli smo određeni mir u ekipu, te u narednom kolu, kada nam u goste dolazi fenjeraš KK"Gradina-Koteks" iz Tešnja, očekujemo nastavak uspješnih rezultata. Jedan od rijetkih koji su se isticali u našoj ekipi, bio je Đulović sa 27 poena i izuzetno sigurnim skokom, dok bi bili nepošteni ako ne bi spomenuli četrnaestogodišnjeg Kasuna iz domaće ekipe, koji je uz 20 poena izuzetno pametno razigravao svoju ekipu tokom cijelog meča.

  Moramo istaći da je suđenje bilo na prvoligaškom nivou, te da realnije suđenje na gostovanjima u novijoj historiji nismo imali. Posebno bi istakli suđenje prvog sudije Bilić Ivana iz Zenice koji je do kraja utakmice držao isti kriterijum na obje strane./Mirza Memić/

                      TABELA  NAKON 9.KOLA A2 LIGE BIH

Vaš komentar na članak: