Nakon trodnevnih borbi najviše uspjeha imale su ekipe Slavena i Pashe.Pasha je do finala stigla poslije nerješenih 1:1 sa Andrimarom i boljim izvođenjem penala, dok je Slaven minimalnim rezultatom od 1:0 savladao Stolariju Rile iz Memića.U finalu Slaven i Pasha prikazali su vrlo dobar nogomet, a efikasniji su bili napadači Slavane koji su iskoristili dvije šanse za 2:0 i tako osvojili vrijednu novčanu nagradu i pehar.

   Za Slaven su nastupili Mehmed Baščelić /proglašen za najboljeg golmana turnira/, Mirnes Mulavdić, Eldin Trumić /proglašen za najboljeg fudbalera turnira/, Mirnes Salihović, Arnel Dedić, Radenko Blagojević, Admir Mujanović, Edin Mehmedović i Adnan Šećerović.

   Ekipu Pashe sačinjavali su kapiten Mirza Kavgić, Muamer Zoletić, Mirza Čejvanović, Maid Horozović, Edin Aščić, Edin Muratović, Amel Šaćirović i vođa ekipe Arslan Kavgić.

                        VETERANI HUSINA NAJBOLJI

   U konkurenciji veterana u finale su se plairale ekipe Husina i Restorana Sarajevo.Sarajevo je u polufialu pobijedilo Jariće 3:1, a Husino je bilo bolje od PK Dubrave rezultat 4:1.

   Finale između Sarajeva i Husina završeno je 0:0, ali su Husinjani boljim izvođenjem penala došli do zaslužene pobjede i pobjedničkog pehara, kao i novčane nagrade.

   Na ceremoniji  proglašenja pobjednika nagrade i pehari dodjeljeni su najboljim ekipama i pojedincima.

Zajednički snimak finalista na kraju meča

Stolarima izmaklo finale

Predstavnik veterana Husina prima pehar

Vaš komentar na članak: