Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Bihać Službeni izvještaj protiv dva lica Đ. V. (1956) i D. V. (1981) obojica rođeni u Bihaću, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Prijevara“ iz člana 294. KZ FBiH.

  Naime, postoji osnov sumnje da su imenovani tokom protekle godine izvršili preprodaju jedne parcele koja je tokom 2002. godine od strane Đ. V. već bila prodata, a za što je imenovani i naplatio dogovoreni novčani iznos, sačinio kupoprodajni ugovor koji je uredno ovjerio i potpisao u opštini Bosanska Krupa.

  O navedenom je sačinjen Službeni izvještaj, a predmet je predat nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

PRIJAVA ZBOG KRIVOTVORENJE ISPRAVA

 Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Bihać Službeni izvještaj protiv S. N. rođenog 1986. godine u Velikoj Kladuši, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH.

  Naime,  postoji osnov sumnje da je imenovani tokom 2005. godine od nepoznatog lica u Bihaću kupio diplomu o završenoj srednjoj stručnoj školi – građevinske struke. Imenovani je pomenutu diplomu tokom 2007. ovjerio u Općinskom sudu u Bihaću, te je kao takvu predao u jednu firmu u Zagrebu, R Hrvatska u kojoj je i trenutno zaposlen.

  O navedenom je sačinjen Službeni izvještaj, a predmet je predat nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: