-Policija uhapsila osumnjočenog za razbojništvo u prodavnici «MIP», koja se nalazi na putu ka Dubravama

        U srijedu,4. februara oko 9,45 sati, u Živinicama  se dogodilo razbojništvo, u trgovinskoj radnji "MIP". Izvršilac razbojništva je, uz prijetnju sjekirom, od radnika iznudio oko 60 KM, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

   O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su na licu mjesta izvršili službenici OKP PU Živinice. Operativnim radom na terenu službenici PU Živinice otkrili su mogućeg izvršioca navedenog djela, a radi se o M. S. Zvani Lima, rođen 1986. godine iz Živinica, koji je lišen slobode i priveden u PS Živinice radi kriminalističke obrade./MUP TK/

   Vlasnica prodavnice Marija Stijepić kaže da je u vrijeme napada  u radnji bio njen muž Pejo Stijepić:

   «Bila su dva provalnika, od kojih je Lima utrčao sa sjekirom u ruci i zatražio novce, psujući mu majku.Sjekirom je jako udario po pultu i probio ga, a muž je iznenađen ovim događajem pretrnuo od straha i morao  dopustiti da provalnici vršljaju i kupe novce.Pošto su pokupili novce pobjegli su prema naselju Sjever II, gdje je ovog Limu policija uspjela uhapsiti», priča nam Marija Stijepić.

   Od Nove godine prodavnica «MIP» je provaljena čak četiri puta, nalazi se pored asfaltnog puta od Živinica ka Dubravama, a veličine je kioska.Očito da je lokacija podesna za provale, ali zbog malog pazara lopovi i provalnici nisu se nikada obogatila svojim kriminalnim radnjama u «MIP-u».

Marija  kraj pulta oštećenog sjekirom
 

Vaš komentar na članak: