Kulturno umjetničko društvo Živinice nastavlja sa organizovanjem prigodnih manifestacija, pa će tako u petak, 6.aprila održati Koncert narodnih igara i pjesama.Koncert će se održati u velikoj sali Bosnaskog kulturnog centra sa početkom u 19,30 sati.

 "Kultura bilo kojeg vremena ne može se zamisliti bez folklrnih elemenata, premda je njegov udio ponekad jedva zamjetljiv ili prisutan.Folklorna praksa predstvalja društeno dobro i od posebne je važnosti i značaja u današnjim vremenima, kada su dejca i mlađi otuđeni i medijski okupirani sadržajima sumnjive društvene i estetske kvalitete.Plemenitost, solidarnost, zajedništvo i ljepota utkani su u suštinu foklora, koj kao takav predstavlja jedinstveni sadržaj za djecu i mlade", poručuju iz KUD-a Živinice, uoči Koncerta narodnih igara i pjesama.

 KUD Živinice poziva zainteresovane na jedinstvenu promociju autentičnog prikaza naše tradicije, uz učešće 150 članova folklornog i muzičkog ansambla.Gost manifestacije je Gradski hor, koji će se predstaviti prigodnim interperetacijama.

 Koncert je takođe poziv mladima da se učlane u KUD Živinice, a to mogu učiniti svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 sati, kada se u BKC održavaju probe./Š.G./

Jedan od posljednjih nastupa folklorne grupe KUD Živinice
 

Vaš komentar na članak: