KUD Živinice je imao još jednu usješnu inostranu turneju, ovoga puta u Bugarsku i mjesto Nesebar Sanny Beach, jedno od najpopularnijih turističkih destinacija ove zemlje. Učestvovali su na Festivalu folklornog stvaralaštva od 26.juna do 2.jula.

  "Bilo je prelijepo, stigli smo u Sofiju prvog dana putovanja u 10 sati, gdje smo proveli cio dan i iskoristili ga za obilazak glavnog grada Bugarske.Svi smo očarani ljepotom ovog grada, jer je jako lijepo mjesto. Potom smo cijelu noć proveli na putovanju od Sofije do Nesebara, gdje smo odsjeli u  Hotel Estrela.Desetak metara od ove lokacije  bila je pjesčana plaža, na kojoj smo provodili slobodno vrijeme, uživali i kupali se u Crnom moru", kaže nam član follkorne družine Mirveld Ibišević.

  Nedaleko od hotela, 7 km. članovi KUD Živinice imali su nastup i igrali koerografiju Vranje sa 5 solista, a za ovaj uspješan nastup nagrađeni su velikim aplauzom, a o novim utiscima Sanela Musić priča:

  "Osim našeg društva na ovom međunarodnom festivalu još su učestvovala društva iz Moldavije, Ukrajine i domaćini. Još smo imali nastupe sa bosanskim i šopskim igrama, gdje smo zatresli binu i dobili gromoglasan aplauz. Završni nastup imali smo u nedjelju i predstavljanje naše bosanske igre, gdje smo odradili fenomenalan posao i na kraju se birao mis i mister večeri u narodnoj nošnji, tako da smo mi dobili mistera sa fesom na glavi".

 Tako su se Živiničani na najbolji način odužili publici i s diplomama i poklonima završili svoje uspješno gostovanje u Bugarskoj. Na kraju, Selma Šehović, Aida Fehrić i Tea Mišić nam rekoše kako je ovo bilo najuspješnije predstavljanje Živinica i BiH u Bugarskoj, te su pozvani da i iduće godine budu gosti na folklornim susretima!/Š.G./

Sa prvog nastupa u Bugarskoj

Slobodno vrijeme iskoristili za razgledanje grada

Sa svečane ceremonije otvaranja festivala
 

Vaš komentar na članak: