Članovi Kulturno-Umjetničkog društva Živinice danas su se ratili iz Francuske, gdje su održali 6 folklornih nastupa, sa pjesmama i igrama naroda Bosne i Hercegtovine i regije.
Mada je bilo planirano da se naše KUD Živinice vrati u nedjelju, raniji dolazak je prouzrokovan lošim vremenskim uslovima,  saznajemo od članova ovog društva.

  «Bilo je divno, imali smo više nastupa i svugdje smo nailazili na vrlo dobar prijem domaćina.Istina, uslovi nisu bili u okviru naših očekivanja, ali zadovoljni smo ovom turnejom», rekla nam je Selma Šehović nakon povratka u Živinice.

  U folklornoj grupi nastupao je i Tarik Kudić, koji je takođe zadovoljan što je  imao priliku da nasupa sa KUD-om Živinice u Francuskoj:

  «Šteta je što vrijeme nije bilo ljepše, tada bi sigurno duže ostali.Česte kiše su skratile naš boravak u Francuskoj, pa smo zato ranije stigli u Živinice».

  Na nastupima u Francuskoj od 11.jula, kada su otputovali,naš KUD se predstavio s najnovijim koreografijama, koje su vrlo dobro primljene. /Š.G./

Članovi KUD-a Živinice na jednom svom nastupu
 

Vaš komentar na članak: